Milyen eredményeket hoz a Norma használata?

PP konferencia - munkavállalói motiváció

Nagy Eszter, a Crosssec Solutions Kft. tulajdonos ügyvezetője az október 12-i Piac és Profit Smart company - 2024 konferencián a munkavállalói motiváció fenntartásának szoftveres támogatásáról tartott prezentációt. Előadásában a munkavállalók motivációjának adatalapú támogatását mutatta be, melyhez a cégvezetőknek a Norma szoftver tökéletes társa lehet. Korábbi cikkünkben megismerhette a Norma csomagajánlatait, most nézzük, hogy a használatával milyen eredmények érhetők el!

Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel egyszerűbb, ha célirányosan avatkozunk be egy-egy problémába. Csapatépítőt rendelünk, ha csapatépítőre van szükségünk, folyamatfejlesztőt, ha folyamatfejlesztésre, és nem egy jól képzett értékesítő meggyőző sales pitch-e alapján döntünk arról, hogy mire is van szüksége a vállalkozásunknak. A következőkben nézzünk meg néhány példát a mindennapokból!

Szolgáltató cégeknél

Egy szolgáltató cég esetén azt látták a Norma használata közben, hogy a projektekre tervezett időtartamok, illetve a projektekre fordított idők mindig 30 százalékos túlfutást mutatnak. Ezt felismerve átalakították az időbecslésüket, fejlesztették a folyamatokat, hiszen nem lehet ezeket a költségeket a vevőkre hárítani, és a fejlesztéseknek a hatására mára 99 százalékos a terv-tény arányuk, tehát a tervezettnek megfelelően valósulnak meg a projektek.

Egy másik példa kapcsán a szolgáltató cégnél otthoni munkavégzés bevezetése történt – ez, ugye sokunknál így alakult a Covid idején. A rendszer használatának segítségével teljesen áttekinthetővé vált, hogy ki, mivel, mennyi időt foglalkozik vagy foglalkozott, és a munkavállalók is elégedettek voltak azzal, hogy tevékenységüket tetszőleges helyen végezhették. Azóta sem állították vissza az irodai munkavégzést, csak nagyobb megbeszélések esetén tartózkodnak bent a cégnél. Úgy tűnik, hogy az ő motivációs faktorukat ez teljesen kielégíti.

Gyártó cégeknél

Már a bevezetési időszak alatt 13,6 százalékos teljesítményjavulást figyelhettünk meg a dolgozók átlagos egyéni teljesítményében. Árbevételük a Norma használatának időszakában 50 százalékkal tudott növekedni. Többek között azért, mert átlátják a valós kapacitásaikat, a munkavállalók kompetenciáját, és ezt megfelelően értékesíteni tudták, tehát olyan munkákat, termékeket vállaltak el, amelyeket ők valóban hatékonyan tudtak gyártani.

Ezen időszak alatt átlagosan 12 százalékot tudtak emelni az eladási áraikon is. Ezt pedig úgy tudták megtenni, hogy a tervezett és tényleges előállítási időket ki tudták mutatni és vissza tudták mutatni egyfajta nyitott árazásban – open costing – a vevőknek, akik ezt elfogadták, és ennek mentén megszületett egy új ármegállapodás.

Időtávokban

Összefoglalva: a Norma használata rövid távon hathat az üzleti eredményre. Bemenetet ad az árazás módosításához vagy a megfelelő elkészítéséhez, így az objektív módon a vevő felé is kommunikálhatóvá teszi mindezt, ezen keresztül növelheti a fedezeti szintet.

Középtávon hathat a munkavállalói elégedettségre, mivel mindenki a kompetenciájának megfelelő feladatot végzi, és ennek megfelelő bérezésben is részesül. Hathat a vevői elégedettségre, hisz a pontos erőforrás-tervezés miatt határidőben, az elvárt minőségben valósulnak meg a megrendelések. Követhetővé válnak az elakadások, szűk keresztmetszetek, megteremti a megfelelő beavatkozási pontok azonosítását. A kitűzött célok elérése érdekében valós idejű kimutatásokat tesz elérhetővé a vállalati hatékonyság és a munkavállalókhoz kapcsolódó kulcsmutatókra vonatkozóan. Lehetőség nyílik a legnagyobb munkáltatói költség, a személyi jellegű ráfordítás optimalizálására, a hatékonyság növelésére és a vállalat hosszú távú, stabil működésének megteremtésére.

Csapatunk a Norma technikai bevezetése és használatának támogatása mellett természetesen a háttérben zajló folyamat- és szervezetfejlesztési lépésekben is kész segíteni, vagy olyan stratégiai együttműködő partnereket ajánlani, akik az adott igényt megfelelően tudják kielégíteni. Az első évben pedig ott vagyunk mi is a vállalkozás mellett, hogy a kinyert riportokat minél pontosabban tudják értelmezni, és célirányosan tudják megtenni a következő és szükséges lépéseket.

Látogasson el új weboldalunkra, ismerje meg a Norma megoldásait, kérdéseivel pedig bátran forduljon kollégáinkhoz!

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram