Vállalkozásfejlesztés

Legyen szó induló, vagy már meglévő vállalkozásról, a szervezett, nyereséges és hatékony működés érdekében elengedhetetlen a vállalkozásfejlesztés. Ismerje meg egyedi szolgáltatásunkat és kérjen ajánlatot!

Vállalkozásfejlesztés

A tudatos és felkészült vezetőknek, a vállalkozás fejlődéséért

A vállalkozás kezdetén és a későbbi vállalati életszakaszokban más-más feladatok, kihívások kerülnek fókuszba. Ahhoz, hogy a fejlődés és a vállalkozás hosszútávon is fenntartható és eredményes működése garantálható legyen, hosszabb-rövidebb időre szükség lehet külső szakember bevonására. Koncepció megalkotása, a végrehajtás megtervezése, a megvalósítás támogatás és a kiértékelés külön-külön, vagy együttesen is adhatja a vállalkozásfejlesztési tanácsadás hatókörét. Néhány órás eseti konzultáció, belső műhelymunka lebonyolítását követő összefoglaló, átvilágítás és cselekvési terv készítés, de akár a projekt teljeskörű szakmai végrehajtása is lehet a tanácsadónk feladata.
Induló vállalkozásoknak

„van egy álmom” – minden így kezdődik, de nem elég profinak lenni, profinak is kell látszani. Tanácsadásunk a kezdő és újrakezdő vállalkozásoknak szól, hogy a mindennapi működésre ható jogszabályi, folyamatszabályozási kérdéseknek kis befektetéssel meg tudjanak felelni. Már a kezdetektől alkalmazzanak olyan eszközöket, amik használata mellett a szakmájukra és az értékteremtésre tudják a figyelmüket fordítani.
Mi is voltunk kezdők, rengeteg haszonlesővel és átmásolt megoldással találkoztunk. Tudjuk, hogy az induláskor szükséges a legprofibb támogatás, amihez csapatunk sokszínűsége adja az alapot. Kérje akár óradíjas konzultációnkat!
Növekedés előtt vagy alatt álló vállalkozásoknak
A vállalati életszakaszok váltásakor a korábban alkalmazott módszerek helyett gyakran új eszközökre, folyamatokra, struktúrára van szükség. A növekedési fázisban ez a belső átalakítási igény gyakran egybeesik a megrendelők számának a növekedésével, a kapacitások folyamatos és dinamikus növekedésével. A vállalkozás nagyobb már annál, hogy kézi irányítással, folyamatok és adatelemzés nélkül működjön.

Tanácsadásunk során megértjük a cég működését, elemezzük az elérhető adatokat, áttekintjük a rendszereket és a piaci lehetőségekkel összehangolva olyan rendszert tervezünk meg, ami illeszkedik a vállalat erőforrásaihoz.
Érett vállalkozások számára

Az érett vállalati életszakasz is sok kihívást tartogat a vezetők számára. Nagyon fontossá válik a motiváció és elköteleződés megtartása, a folyamatos megújulás képessége, a hatékonyságnövelés.

Nagyon sok rendszer, rutin, írott és íratlan szabály jellemzi a szervezeteket, aminek megértéséhez már összetett elemzések, kontrolling rendszer, adatvizualizáció szükséges. Ezeket nem elég elkészíteni, az előálló információkat meg is kell érteni, felelőshöz kell rendelni és megtanítani a szervezetet arra, hogy hogyan, mikor és miben kell beavatkoznia a jövőképpel és a stratégiai célokkal összhangban.

A terület vezető tanácsadója

Nagy Eszter - Crosssec
Nagy-Németh Eszter
Ügyvezető igazgató
Nagy-Németh Eszter vagyok, a Crosssec ügyvezetője és vezető tanácsadója. Vezetőként és tanácsadóként azzal foglalkozhatok, ami a legfontosabb számomra: hogyan tud a felkészült, tudatos és kompetens vezető egészséges és cselekvő közeget létrehozni, motiválni a csapatát, és rugalmasan alkalmazkodni a felgyorsult világ kihívásaihoz a vállalkozás bármely életszakaszában. Közel 2 évtizedes tapasztalom van a könnyűipari termelő szektorban, a kis-, közép- és nagyvállalati környezetben a stratégiaalkotás, szervezetfejlesztés, információmenedzsment és hatékonyságnövelési megoldások területén. Magas minőség, maximális energia és tenni akarás jellemez.

Mikor éri meg a vállalkozásfejlesztés szolgáltatásunkat választani?

01

Néha a rendszerezés, a megerősítés, a külső szem szükség!

Az alapító vagy vezető kívülről-belülről ismeri a vállalkozását, amihez természetesen módon kötődik érzelmileg is. Az objektív adatokra alapozott, vállalkozás életciklusához igazított megoldások a tanácsadó támogatásával könnyebben megtalálhatók.
02

A tanácsadók sok hasonló helyzettel találkoztak már!

A tanácsadás igénybe vétele mellett egy biztos érv, hogy a referenciákkal rendelkező tanácsadó cég már több olyan feladattal, vállalati kihívással találkozott, amivel a vállalkozás még nem, így a helyzetre adható megoldásból sem csak egy-egy áll rendelkezésére, hanem biztosítani tudja az optimálisat.
03

Jövőkép, stratégiai célok és folyamatfejlesztés nélkül nem lehetséges!

Minden fejlesztési folyamatnak az alapja, hogy ismert legyen, hogy milyen erőforrások állnak rendelkezésre, mi jellemzi az aktuális állapotot, mi a vágyott jövőkép és milyen az odavezető út. Ennek pontos ismeretében lehet csak megtalálni a megoldásokat, optimális módszereket, kialakítani a rendszerek, struktúrát.
04

A vállalkozás fejlődését támogató rendszerek és eszköztárak nem csak a nagyvállalatok számára elérhetők!

A kis és közepes vállalkozások számára is rendelkezésre állnak a nagyvállalatok rendszerezettséget biztosító módszerek, de fontos összehangolni a strukturált működést a vállalkozás lehetőségeivel, erőforrásaival és elvárásaival.

Kapcsolódó szolgáltatások

Eseti és összetett kontrolling jelentések
Eseti és összetett kontrolling jelentések

A vállalat életében előfordulhat, hogy egy konkrét feladat megvalósítása vagy szervezeti egység fejlesztése során ütközik akadályba. 

Keresse bizalommal szakértőinket, ebben az esetben is állnak az Ön rendelkezésére. Legyen szó a teljesség igénye nélkül üzleti terv elkészítéséről, projekt megtérülés számításról, árazási modell felülvizsgálatáról, termelési kontrolling mérőszámok felállításáról; minőségi hibákhoz kapcsolódó naturális mérőszám definiálásáról.
Szoftverek átfogó vizsgálata
Szoftverek átfogó vizsgálata
Szoftverek beszerzése vagy cseréje esetén hasznos tudni, hogy a jelenleg használt eszközökben milyen adatokat hogyan tárolnak, ki, mire és milyen gyakran használja. Vannak-e a jelenlegi alkalmazásoknak kihasználatlan területei, lehet-e szoftvereket kiváltani egy másik funkcionalitásának bővítésével, milyen szerződési, pénzügyi és egyéb kondíciók társulnak a használathoz. A vizsgálatról átfogó jelentést készítünk a kockázatok és lehetőségek bemutatásával, alkalmazható cselekvési tervvel.
Ösztönző bérezési rendszer kialakítása
Ösztönző Bérezési rendszer
Teljesítménymérés, teljesítményértékelés, teljesítményhez kapcsolódó bérezés, hatékonyságnövelés, ösztönző rendszer. Tanácsadásunkkal abban segítünk, a teljesítménymérés, -elemzés és a teljesítményértékelés hatására kialakuljon a munkáltató gazdasági és szervezeti érdekeinek, valamint a munkavállalók hosszú távú elköteleződésének és motivációjának halmaza.

Elvégezzük a kialakításához és bevezetéséhez szükséges adat- és információgyűjtést, majd az adatok elemzése alapján javaslatot teszünk az optimális módszertan kialakítására és bevezetésének lépéseire.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram