Ösztönző bérezési rendszer

A megfelelően kialakított bér- és ösztönzési rendszer hozzájárul a vállalat hatékonyságának fokozásához, valamint a munkavállalók hosszú távú elköteleződéséhez. Ismerje meg szolgáltatásunkat!
Ösztönző Bérezési rendszer

Ösztönző bérezési rendszer

A munkavállalók és munkáltatók hosszú távú elköteleződésért

Teljesítménymérés, teljesítményértékelés, teljesítményhez kapcsolódó bérezés, hatékonyságnövelés, ösztönző rendszer. Tanácsadásunkkal abban segítünk, a teljesítménymérés, -elemzés és a teljesítményértékelés hatására kialakuljon a munkáltató gazdasági és szervezeti érdekeinek, valamint a munkavállalók hosszú távú elköteleződésének és motivációjának halmaza.

Elvégezzük a kialakításához és bevezetéséhez szükséges adat- és információgyűjtést, majd az adatok elemzése alapján javaslatot teszünk az optimális módszertan kialakítására és bevezetésének lépéseire. Ha igény van rá, felügyeljük, koordináljuk a bevezetési folyamatot, részt veszünk a munkatársak tájékoztatásában és edukációjában, támogatást nyújtunk a változásmenedzsmentben, folyamatosan figyelemmel követjük a bevezetés során jelentkező észrevételeket, tapasztalatokat és elvégezzük a rendszeres utókövetést is.

Termelő vállalatok számára
A termelő ágazatokban évről évre kihívást jelenthet a munkabérek emelkedése, a fedezet megteremtése, a jó munkaerő megtartása, továbbá a munkatársak ösztönzése és az elvárt teljesítmény elérése, hosszú távú fenntartása. Megoldást jelenthet e problémákra a teljesítmény alapú bérezés, ha az megfelelő előkészítésen, elemzésen alapszik. Tanácsadó munkatársainkkal ebben is segítünk.
Szolgáltató szervezetek számára
Míg a termelő vállalatban a késztermék elkészülésének folyamata fizikálisan is követhető, addig a szolgáltató cégek esetén a szellemi tevékenység sokkal kevésbé látható.

A teljesítménymérés nem a kontroll miatt fontos, hanem azért, hogy számokkal leírhatóvá váljon, hogy hol vannak a komparatív előnyök, munkakör szűkítési vagy bővítési lehetőségek, esetleges munkaerőtartalékok.
Tanácsadóink egy könnyen használatba vehető, informatív rendszert alakítani ki, hogy Ön csak az értékteremtésre koncentrálhasson.
Az alkalmazott rendszer átfogó vizsgálata
A kialakított ösztönző bérezési rendszer átvizsgálásához több ok is vezethet, de általában a nem megfelelő teljesítések miatt kerül sor rá. Előfordulhat, hogy egy korábbi vállalati életszakaszban motiválók voltak a feltételek, de a megváltozott piaci helyzetben vagy munkavállalói összetételben már másfajta mérőszámokra van szükség. Az átvilágítás ezek feltárásában és a lehetőségek összesítésében áll.

A terület vezető tanácsadója

Mátyus Lilla - Crosssec
Mátyus Lilla
Tanácsadási szakmai vezető
és MIR-vezető
Mátyus Lilla vagyok, a Crosssec tanácsadási szakmai vezetője. A Norma szoftverünk bevezetéséért és a kapcsolódó folyamatok kialakítását célzó projektekért, az ösztönző teljesítménybérezési rendszerek kidolgozásáért és implementálásáért felelek. Közgazdasági végzettségem mellett közel 15 év és különböző szoftverbevezetési, folyamatfejlesztési, minőségirányítási rendszer, teljesítménybér kialakítási és egyéb változatos (HR, bérszámfejtés, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása) területen szerzett tapasztalattal, folyamatszemléletű gondolkodással, gyakorlatias megoldásokkal járulok hozzá a megrendelők céljainak eléréséhez.

Miért válassza az ösztönző bérezési rendszer szolgáltatásunkat?

01

Teljesítménybérezés és motiváció

A teljesítménybérezéshez kapcsolódó negatív érzéseket fel kell oldani azzal, hogy a munkavállalók pontosan látják, hogy belefektetett energiájuk hogyan hat a vállalati eredményességre, és ebből ők milyen módon és feltételek mentén tudnak részesedni. Ha a kialakított rendszer objektív, teljesítő és transzparens, a dolgozók motivációja is magasabb lesz.
02

Hatékonyságnövelés

A hatékonyságnöveléssel kapcsolatban is van néhány tévhit a köztudatban. Amire törekedni kell, hogy kisebb befektetett energiával nagyobb legyen a kibocsátás, vagy azonos befektetéssel nagyobb, vagy alacsonyabb energiával magasabb legyen az eredmény. Ebben kell érdekeltté tenni a munkavállalókat és kialakítani egy olyan rendszert, ami objektívan jelzi az elért eredményeket.
03

Mérd, értsd, változtass!

Amit nem mérünk, azt nem is ismerjük igazán. Ha mérjük és elemezzük, akkor megértjük és meg tudjuk találni a megfelelő beavatkozási pontokat. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor a körforgás eredményeként látni lehet, hogy jól nyúltunk a rendszerhez vagy sem. Az újbóli elemzés és változás pedig folyamatos mozgásban és fejlődésben tartja a vállalkozást.
04

Rendszerek a jutalékon túl

A kereskedők már nagyon régóta ismerik és alkalmazzák a teljesítményértékelést és bérezést: amennyit eladtál, annak megfelelő jutalékot kapsz.
A szolgáltató és termelő vállalatoknál kicsit szofisztikáltabb lehet a kérdés, de a darabbér, személyi besorolás alapú teljesítménybér, csoportos bérezési formák, bónuszok, prémiumok alkalmazásában tanácsadóink felkészülten állnak vállalkozása rendelkezésére.

Kapcsolódó szolgáltatások

Vállalkozásfejlesztés
A vállalkozás kezdetén és a későbbi vállalati életszakaszokban más-más feladatok, kihívások kerülnek fókuszba. Ahhoz, hogy a fejlődés és a vállalkozás hosszútávon is fenntartható és eredményes működése garantálható legyen, hosszabb-rövidebb időre szükség van külső szakember bevonására. Koncepció megalkotása, a végrehajtás megtervezése, a megvalósítás támogatás és a kiértékelés külön-külön, vagy együttesen is adhatja a vállalkozásfejlesztés tanácsadás hatókörét. Néhány órás eseti konzultáció, belső műhelymunka lebonyolítását követő összefoglaló, átvilágítás és cselekvési terv készítés, de akár a projekt teljeskörű szakmai végrehajtása is lehet a tanácsadónk feladata.
Kontrolling rendszerek kialakítása
Kontrolling rendszerek kialakítása és működéstámogatása
 A jól működő szervezetek jellemzője, hogy rendelkeznek jövőképpel, megtervezik az odavezető stratégiát, valamint az eredményességüket jelölő kulcsmutatókat rendszeresen elemzik, valamint a célok eléréséért támogató beavatkozásokat eszközölnek. A  kontrolling a sikeres vezetés eszköze. A tanácsadásunk által elősegítjük a környezeti változásokhoz való rugalmas alkalmazkodást és a megteremtjük a vállalati folyamatok koordinált együttműködését a vállalat által végzett tevékenység számokkal és elemzésekkel történő értékelésnek lehetőségével, a kontrolling rendszerek és szemlélet kialakításával
Szoftverbevezetés
Szoftverbevezetés
A vállalatok életében nagyon fontos szerepet töltenek be a táblázatok, folyamatábrák, eljárásrendek. A vállalkozás indításakor sokszor elegendő egy-egy feladatot, folyamatot excel-táblázatban kezelni. Azonban az adatmennyiség növekedésével, a szervezeti erőforrások bővülésével, ez már nem mindig biztosítja a működés operatív támogatását, az információk előállítását, és a kulcsmutatók elemzését. Az is lehet, hogy csak a jelenleg alkalmazott táblázatot kell átalakítani vagy fejleszteni, esetleg új szoftvert kell bevezetni, vagy a jelenlegi szoftver alkalmazási területét kiterjeszteni
Működjünk együtt!
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram