Munkavállalói motiváció a Crosssec Normával 2. rész

PP konferencia - munkavállalói motiváció

Nagy Eszter, a Crosssec Solutions Kft. tulajdonos ügyvezetője az október 12-i Piac és Profit Smart company - 2024 konferencián a munkavállalói motiváció fenntartásának szoftveres támogatásáról tartott prezentációt. Az előadás első részletében a munkavállalók motivációjának adatalapú támogatását mutatta be. Legújabb cikkünkben - ennek folytatásaként - saját szoftveres megoldásunkat ismerhetik meg, akár az eseményről készült videón keresztül is.

Hogy segíti a munkavállalók motivációját egy szoftver?

Egy igazságos, jól működő teljesítményalapú bérezési vagy juttatási rendszer kialakításához és fenntartásához szükség van pontos adatokra és megfelelő szoftverre, ami biztosítani tudja ezt. Azért van szükség először a szoftverre, hogy fel tudjuk mérni, hogy milyen teljesítményalapú rendszerben gondolkodjunk, hol vannak a vállalatban a fejlesztendő területek, egyáltalán, milyen kulcsmutatóval tudjuk jellemezni a tevékenységeinket, illetve, hogy megoldott legyen a későbbiekben a teljesítmények követése és az intézkedések eredményességének mérése. Ezt követően történhet magának a teljesítményalapú bérezésnek vagy más juttatási rendszernek a kialakítása.

Milyen adatokat vizsgáljunk a felsorolt területek támogatásához? Például munkaidő adatokat, távolléteket, ledolgozott órákat és ezek felosztását; az elvégzett feladatokat, időráfordításokat - akár gyártáshoz, rendeléshez -, munkaszámhoz vagy projekthez rendelve; teljesítményeket és a terv-tény adatokat - mennyiség, idő vagy mindkettő vetületében; összefüggéseket a különböző feladatok és munkatársi kompetenciák és teljesítmények között, valamint összefüggéseket a munkaidő adatok és különböző munkák és projektek között.

Crosssec Norma

Ha van megfelelő eszközünk, amivel nyilván tudjuk tartani a munkaidő adatokat, és elvégzi a tevékenységek, időráfordítások dokumentálását, mérni tudjuk a teljesítményeket, és megismerhetjük a munkatársaink jobb működését, hatékonyságát.

A Crosssec Norma szoftver egy ilyen eszköz. Az általa elérhető információk megismerése adhat majd bemenetet a teljesítményalapú bérelemek meghatározásához, a jövőbeni terveink pontos elkészítéséhez, a fejlesztési terveinkhez, a karriertervezéshez vagy a szervezetfejlesztési intézkedésekhez is. Eredményeként a vállalat hosszú távú működését fogja biztosítani, és a munkavállalói elégedettség magasabb szintjéhez vezet majd. Használatával kiváló, magas teljesítményű és egészségesen működő vállalatokat hozhatunk létre.

Miben támogatja a Norma?

De mi is pontosan a Crosssec Norma? A Norma egy olyan HR kontrolling eszköz, amely objektíven teszi elérhetővé az egyes feladatokhoz kapcsolódó munkavállalói teljesítményt; megteremti a megfelelő beavatkozási pontok azonosítását.

Valós idejű intézkedéseket tesz lehetővé a legnagyobb munkáltatói költségek, azaz a személyi jellegű ráfordítások optimalizálására, a hatékonyság növelésére. Az elemzéseken túl lehetőséget biztosít az árazásokhoz kapcsolódó humán erőforrás pontos kalkulációjára, az elvégzett tevékenységek idejének és kompetencia szintjének nyilvántartására, valamint az egyéni kompetenciaszintek rögzítésére.

Biztosítja a teljesítménybér alkalmazásának munkajogi feltételeit, annak munkáltatói és munkavállalói átláthatóságát, nyomon követhetőségét, és bemenetet ad a gyártási tervek, projekttervek elkészítéséhez is, valamint folyamatosan biztosítja a hatékonyság méréséhez szükséges adatok szolgáltatását.

Látogasson el új weboldalunkra, ismerje meg a Norma megoldásait, kérdéseivel pedig bátran forduljon kollégáinkhoz!

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram