Megújult a Teljesítménybér kisokos sorozatunk

Teljesítménybér kisokos

Népszerű, díjmentesen letölthető Teljesítménybér kisokos sorozatunkat idén újra frissítettük, így a téma bonyolultságát továbbra is közérthetően feldolgozva, a legfrissebb statisztikákkal ellátva tesszük elérhetővé.

Teljesítménybér kisokos I. - Tények és tévhitek a teljesítménybérezésről

Sorozatunk első részében szakértőink nem csak a valódi tényeket mutatják be részletesen, de a gyakran előkerülő tévhitekre is kitérnek. Erre azért van szükség, mert csak így lehet valós kórképet adni a hazai ipari helyzetről, valamint megmutatni azt, hogy miért is van létjogosultsága a teljesítmény alapú bérezési rendszereknek.

Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy a sok félreértés, félreértelmezés - valamint a közel sem egyszerű jogszabályi háttér - és információhiány miatt annak ellenére is kevésbé elterjedt a teljesítménybérezés, hogy annak alkalmazásából számos módon profitálhat a cég és a dolgozók is.

A magasabb termelékenység, növekvő versenyképesség, az igazságosabb bérezés mellett helyesen alkalmazva növelheti a motivációt és elkötelezettséget, ezzel egy időben pedig áthidalhatja a különbségeket a szakképzett és szakképzetlen dolgozók között is.

A megújult első részt ide kattintva lehet letölteni.

Teljesítménybér kisokos II. - A darabbér bevezetésének lépései

Kiadványsorozatunk második kötetében már a teljesítmény alapú bérezés egyik konkrét típusának, a darabbér bevezetéséhez nyújtunk szakmai segítséget. A darabbér alkalmazásával növelhető a termelékenység, a vállalat versenyképessége, és a bérköltségek is optimalizálhatóak. Segítségével és tudatos, jó alkalmazásával jobb teljesítményre ösztönözhetjük dolgozóinkat, hiszen csak a tényleges termelés után fizetünk munkabért.

Kiemelt fontosságú, hogy - mint minden teljesítmény alapú bérezés esetén - a célok világosan legyenek meghatározva és meglegyen az elköteleződés a változásra. Ha ez így van, akkor megtervezhetjük a saját, cégünkre szabott teljesítménybér-rendszerünket.

A Teljesítménybér kisokos második részében 11 olyan gyakorlati tanácsot adunk, amelyek segítsenek a teljesítménybérezésre történő átállás során. Megmutatjuk, hogy milyen előnyökkel járhat a szoftveres támogatás - mint a Crosssec Norma - alkalmazása. Sajnos gyakori látvány még így 2024-ben is az, hogy a termelési és béradatok papír alapon füzetekben, vagy több táblázatokból álló bonyolult exceles formában érhetőek el. Ez jelentős adminisztrációs terhet jelent a cégek számára, ráadásul biztonsági kockázatot is jelent.

Kisokosunk gyakorlati segítséget jelent a tudatosan tervező, új rendszerekre és módszerekre nyitott cégvezetők számára.

A második részt ide kattintva lehet letölteni.

Kovács Marcell - Crosssec Blog
Szerző:
Kovács Marcell
A Crosssec Solutions marketingvezetőjeként elkötelezett az etikus, jogszerű és edukatív marketingmunka mellett. Marketingismeretei mellett a technológia és az adatvédelem területén is otthonosan mozog, az inbound marketing módszertanát követve tervez és készít tartalmakat.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram