Teljesítménybér kisokos II. – A darabbér bevezetésének lépései

Teljesítménybér kisokos II. című kiadványunk a teljesítmény alapú bérezés egy típusához, a  darabbér bevezetéséhez ad segítséget. Az elektronikus kiadványban olvasottak felhasználásával azonban nem csupán a bérköltségek lesznek optimalizálhatók, hanem a termelékenység és a vállalat versenyképessége is növekedhet.

 

Írásunkban rámutatunk, hogy a teljesítménybér bevezetésével és tudatos alkalmazásával lehetőség van arra, hogy csak a tényleges termelés után fizessünk munkabért, valamint motiválhatjuk dolgozóinkat a jobb teljesítményre.

 

A teljesítménybér bevezetésének első és legfontosabb lépése, hogy a céljaink világosak legyenek, mivel a stratégiánkat csak ennek megfelelően tudjuk felépíteni. Fontos, hogy elköteleződjünk a változás mellett, és a döntés megszületését követően alaposan megtervezzük a saját, cégspecifikus teljesítménybér rendszerünket. Ritkán fordul elő, hogy egy kész rendszert azonnal át tudunk venni.

 

A tervezés után felsorolunk 11 megfontolandó tanácsot, mely segíteni fog a teljesítménybérezésre történő átállás során. Ezek után a szoftveres támogatás előnyeit mutatjuk be, ami azért fontos, mert tapasztalataink szerint a cégek a mai napig papír alapon, vagy több táblázatból álló exceles formátumban kezelik a termelési és béradataikat. Ez nem csak rengeteg időt vesz el, de a hibázás lehetőségét is növeli.

 

Bízunk benne, hogy elektronikus kiadványunk olyan gyakorlati útmutatóként fog szolgálni, amely segítségül hívható az új bérezési forma bevezetésekor.

 

Letöltöm

Letöltés

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni az ingyenesen letölthető segédanyagot, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. az üzenetküldéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató és az E-book letöltéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató  szerint kezeli az adatait, és időnként levelet küld az Ön számára. Köszönjük.