Teljesítménybér kisokos I. – Tények és tévhitek a teljesítménybérről

Teljesítménybér kisokos sorozatunk első részében szakértőink ismertetik azokat a tényeket és tévhiteket, melyek gyakran felmerülnek a témát illetően, valamint átfogó képet adnak a magyarországi ipari helyzetről, és megvizsgálják, miért van létjogosultsága a teljesítménybérezésnek hazánkban.

 

Kijelenthetjük, hogy a teljesítmény alapján történő munkabér-meghatározás ma Magyarországon nem egy széles körben elterjedt bérezési forma. Több tényező állhat ennek a hátterében – információhiány, bonyolult jogszabályi háttér, vagy akár az olyan előítéletek, melyeket érdemes lenne tisztázni, hiszen alkalmazásával számos módon profitálhat a cég, így többek között:

 

  • Magasabb termelékenységet tud elérni
  • Optimalizálhatja bérköltségét, meghatározott teljesítményhez kötheti egy részét
  • Vállalatának versenyképességét növelheti
  • Igazságosabb bérezést tesz lehetővé
  • Motivációt jelenthet a munkavállalóknak
  • Munkatársak elkötelezettségét növelheti
  • Áthidalhatóvá teszi a különbségeket a szakképzett és szakképzetlen dolgozók között

 

Az anyagot olyan cégvezetők számára készítettük, akik tudatosan tervezik cégük jövőjét, és ezért hajlandóak fejleszteni vállalkozásukat, és költségeik optimalizálásának lehetőségét nem létszámcsökkentésben látják, hanem nyitottak új rendszerek megismerésére és bevezetésére.

Letöltöm

Letöltés

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni az ingyenesen letölthető segédanyagot, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. az üzenetküldéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató és az E-book letöltéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató  szerint kezeli az adatait, és időnként levelet küld az Ön számára. Köszönjük.