Termelés-ösztönzés: bérre megy!

Ösztönző bérezési rendszer

Megújult weboldalunkat bemutató legutóbbi blogcikkünkkel egyben rövid sorozatba is fogtunk: amint azt a Crosssec Solutions honlapjának új struktúrája is követi, hat fő szolgáltatási területre összpontosítunk. Olvasóink, leendő partnereink könnyebb és gyorsabb tájékozódását segítve most sorra vesszük e hat területet. Elsőként a teljesítménymérésre és -értékelésre alapozott ösztönző bérezési rendszer bevezetéséhez kínált támogatásunkat mutatjuk be, de már – sportnyelven szólva – felkészül a kontrolling-tanácsadás.

Megkönnyíti a dolgunkat, hogy feltételezzük, mai témánk alapgondolatában minden cégvezető tökéletesen egyetért: ösztönző bérezéssel motiválhatjuk, vagyis több termék, nívósabb szolgáltatás, végső soron magasabb eredmény elérésére sarkallhatjuk dolgozóinkat. A kihívás tehát ezúttal nem a célban rejlik, hanem, hogy azt miként érjük el.

Könnyű rávágni: teljesítményösztönzéssel és az elért teljesítményen is alapuló bérezéssel! Igen ám, de a hatékonyságnövelés e kétségkívül célszerű módja megfontolt előkészületet kíván. Kezdve a dolgozók változásoktól való félelmeinek eloszlatásával, azaz érdemleges tájékoztatásával, a teljesítmény mérésén és elemzésén át az így kapott eredmények értékeléséig, végül a saját cégünknél legmegfelelőbb – akár vegyes – bérezési struktúra kialakításáig.

Három az egyben: ha termel, ha szolgáltat, ha ellenőrizne

A számtalan lehetséges egyedi megoldást már rendszerszintűen megosztja, hogy termelő vagy szolgáltató vállalatnál, és hogy fizikai és/vagy szellemi, akár vezetői munkaköröket akarunk-e bevonni a változtatásba.
Ennek megfelelően – mint minden tanácsadási águnk esetében – itt is háromféle konstrukciót kínálunk:

  • termelő vállalatok számára;
  • szolgáltató szervezetek számára;
  • és az alkalmazott rendszer átfogó vizsgálatát.

A már meglévő rendszer átfogó, rendszeres ellenőrzése pedig a vállalati életciklus-változásokhoz, a formálódó piaci helyzethez történő gyors alkalmazkodás, a fejlesztendő területek feltárása, és a mindezekhez általunk javasolt megoldások bevezetése érdekében is elengedhetetlen.

További ösztönzők: kontrolling, vállalkozásfejlesztés, szoftverbevezetés

Amint egy cég életében bármely változtatás, az ösztönző bérezési rendszerre áttérés sem önmagában egyetlen feladatot ró ránk: biztosan magával hoz a vállalkozás fejlesztésével, különféle kontrollingrendszerek kialakításával, és a mindezt megkönnyítő szoftverek bevezetésével járó további lépéseket is.

Utóbbi három területet, ahogyan az első holdutazóknál, a vállalatoknál is kis lépésekkel kell kikövezni, de nagy ugrásnyi előnyöket ígér a folyamat sikere. A jó hírünk, hogy az elsőre talán valóban a Holdba vezetőnek tűnő utat az ön cégének sem egyedül kell bejárnia: a Crosssec szakavatott tanácsadói az ösztönző bérezés, a vállalkozásfejlesztés, a kontrolling és a szoftverbevezetés során is jól célzott rakétákkal repítik a sikerek felé.

"A bér engem is ösztönöz!"

Böngéssze megújult honlapunkon szakmaisága mellett is olvasmányos blogunkat, díjmentesen letölthető tematikus tanácsadó segédanyagainkat! Ha pedig bármely szolgáltatásunk – például az ösztönző bérezési rendszer kialakítását támogató – felkeltette érdeklődését, a fenti hivatkozásra kattintva kérje elköteleződésmentesen árajánlatunkat, hogy támogatásunkkal mielőbb lendíthessen egyet vállalkozása szekerén!

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram