Milyen problémát orvosol a Norma szoftver?

norma HR kontrolling szoftver

Korábbi cikkünkben megismerhette hogyan alakítható ki a kiváló, egészséges és magas teljesítményű szervezet a HR kontrolling segítségével. Most nézzük meg hogyan támogatja a HR kontrolling rendszer kialakítását és fenntartását egy erre specializált célszoftver, a Crosssec Norma!

Mi a Norma?

A Norma egy felhőalapú – ezáltal internetelérés mellett bárhonnan használható – HR kontrolling szoftver, azaz a benne rögzített adatok az emberi erőforrás felhasználásához kapcsolódó információkkal támogatják a vezetőket. Használatával a dolgozói törzsadatok, a munkaidő- és teljesítményadatok, akár gyártási, projekt és megrendelési adatokkal kiegészítve egy helyen tárolhatók és kezelhetők. Ezen vállalati adatok rendszerszintű ismeretével, az elérhető elemzések, riportok folyamatos nyomon követésével a cégvezetőknek, döntéshozóknak lehetőségük van a munkavállalók hatékonyságát befolyásoló okok mélyebb megismerésére, ezáltal megteremtve az adatalapú döntéshozatal első lépéseit.

Bár a Norma elsődlegesen a dolgozók tevékenységadataiból dolgozik, nem egy munkavállalói megfigyelőszoftver. Az adatokat egy adminisztrációval megbízott kolléga, vagy maguk a dolgozók is felvihetik. Utóbbi nem jelent többet napi 5-8 percnél. A Norma a gyártási adatok kezelése ellenére nem egy klasszikus termeléstámogató szoftver és a kezelt adatok széles köre ellenére nem is vállalatirányítási rendszer. Vizsgáljuk meg pontosan, miért is jó vállalatának egy HR kontrolling szoftver önmagában, vagy akár a már meglévő programok kiegészítéseként.

Milyen problémák esetén írassa fel receptre a Normát?

Munkavállalói a vállalata legértékesebb és gyakran a legdrágább erőforrásai. A felgyorsult világban, ahol rengeteg lehetőség kínálkozik fantasztikus dolgok megélésére, munkavállalói és munkáltatói oldalon is megjelennek új igények. Kötetlen munkarend, home office, négynapos munkahét. Mindez azonban csak akkor kivitelezhető, ha a vállalat hatékonysága kielégítően magas, és ezeknek a juttatásoknak a fedezete kitermelhető. Higgyünk abban, hogy ez egy közös cél, amire mindkét érintett fél vágyik!

A Normával az emberi erőforrással kapcsolatos döntések válnak mérhetővé és elemezhetővé. A HR kontrolling számos eleme, egyebek között az ösztönzési rendszer kialakítása, a teljesítményértékelés, a hatékonyságelemzés és a fejlesztési területek meghatározása is megvalósíthatók a Normával.

Néhány példa, milyen területeken tudja támogatni a Norma:

  • Nehézséget jelent a határidők tartása, túl későn derülnek ki az elakadások? Nem elég pontos a projektek időbecslése?
  • Nem ismeri az értékteremtő (bevételt termelő) és a támogatófeladatok megoszlását? Nem tudja hogyan változtasson ezen az arányon?
  • Nem tudja, hogy egyes munkavállalók, milyen feladatokat, részfeladatokat látnak el és ezt milyen hatékonysággal teszik?
  • Árazáskor nem tud pontosan kalkulálni a humán erőforrás időráfordításával?
  • Nincs tisztában a munkatársak napi munkavégzésének eredményével, az Ön által kiadott feladatok státuszával? Sok időt veszít azzal, hogy telefonon, emailben próbálja összeszedni a szükséges információkat?
  • Nem tudja, hogy milyen szabad kapacitásai vannak, milyen határidővel tudja elvállalni az új megrendeléseket?
  • A feladatok kiosztásakor nem számol a szükséges kompetenciaszinttel?
  • Csökken a munkavállalói motiváció, de nem tudja az okát?

A felsoroltakon túl egy termelőtevékenységet végző cég esetében a gyártási tervek készítéséhez és a teljesítménybér alkalmazásának munkajogi feltételeihez is alapot kap.

Csodaszer?

Szeretünk a szoftverekre csodaszerként gondolni, de csupán egy új szoftvertől nem fognak megszűnni a problémák. Ez alól a Norma sem kivétel. A Norma által előállított információk csak akkor válnak támasszá a döntéshozatalban, ha előtte definiáljuk, hogy mit is keresünk. Amint a kérdést feltettük, a szabadon paraméterezhezhető kimutatások által a válaszok könnyen elérhetővé válnak.

Weboldalunkon részletes ismertetést talál a Norma által elérhető megoldásokról, csomagokról, díjakról. Kollégáink készséggel várják kérdéseiket.

Maradtak kérdései?

Foglaljon időpontot 45 perces díjmentes online konzultációnkra! Kérdezzen a Crosssec ügyvezetőjétől, vezető tanácsadójától, Nagy-Németh Esztertől. Eszter maga is volt alkalmazotti státuszú operatív vezető középvállalatnál, interim szervezetfejlesztési vezető tanácsadó nagyvállalatnál, és hosszú évek óta vezeti a saját vállalkozásait. Ha nem is az összes, de számos helyzettel találkozott már, amelyekre vannak kipróbált megoldásai.

A beszélgetés nem jár elköteleződéssel, nem keletkeznek Önre vonatkozóan kötelezettségek.

Időpontot foglalok a díjmentes konzultációra!

A Norma 14 napig díjmentesen kipróbálható demó verziójának regisztrációjáért kérjük, kattintson ide!

Rovat:
Szerző:
Győri Aletta
A Crosssec Solutions marketingkoordinátoraként az ügyfeleink számára hasznos, érdekes, aktuális tartalmakat gyűjti össze. Gazdasági ismereteit adatvédelmi készségekkel kiegészítve biztosítja a témakörök árnyalt áttekintését.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram