Kontrolling: a kiválóság stratégiája

Kontrolling tanácsadás

Az ösztönző bérezési rendszer előnyeit felvonultató legutóbbi blogbejegyzésünk után mi ösztönözzük tovább az olvasót, azaz vállalatvezetőt egy újabb fontos menedzsmentfeladatra: a megbízható kontrollingrendszer kialakítására. Miközben máris jelezzük, legközelebb a GDPR- és adatvédelem útvesztőit térképezzük fel alaposabban.

A Crosssec Solutions már sokat emlegetett hat fő szolgáltatási területét bemutató blogcikksorozatunkban ezúttal a kontrolling-tanácsadásé a főszerep. De miben is más ez a kontrolling, aminek ilyen nagy feneket kerítünk, mint az egyszerű irányítás-ellenőrzés, amelyet már a kezdő cégvezető, sőt, egy művezető is biztosan napi rutinjaként alkalmaz?
Nos az angol szótő valóban ide vezet, ám a kiváló, sikeres menedzser szótárában – és naptárában – sokkal szerteágazóbb és mélyebb definíciót, sőt, gyakorlatot követel.

A kontrolling a sikeres vezetés eszköze! Stratégiai célokat támogató nélkülözhetetlen módszer, folyamat, amelynek feladata a tervezés, az ellenőrzés, az információellátás és az adatokra alapozott döntések szerteágazó rendszerének összehangolása.

Kontrollingrendszer: a stratégiai célok elérésének stratégiája

Mondhatjuk tehát, a kontrolling nem más, mint stratégiai céljaink elérésének stratégiája! Amit a gyorsuló világ milliónyi külső impulzusának szorításában könnyű szem elől téveszteni. A kijelölt célok irányában tartáshoz a kiváló szervezeteknek nagy segítséget nyújt jól megtervezett jövőképük, az oda vezető út kiforrott stratégiája, a támogató mérések, adatelemzések. Illetve, az ezekre épülő folyamatos, akár korrekciós beavatkozások, más szóval: a folyamatos vállalkozásfejlesztés.

E kiváló szervezetek létrejöttéhez a kontrollingrendszer kialakítása jelenthet hathatós támogatást – és hogy a kör bezáruljon, a Crosssec Solutions kontrolling-tanácsadása pedig elősegíti a cég rugalmas alkalmazkodását a környezeti hatásokhoz, a vállalati folyamatok koordinált együttműködését, továbbá tevékenységük számokkal és elemzésekkel történő értékelését – mindezek nyomán egy új, sikerre vezető szemlélet kialakítását.

Átvilágítunk, egyedi javaslatot adunk, eseti elemzést végzünk

E témakörben is hangsúlyozzuk, hogy mint minden tanácsadási águnk esetében, a kontrollingrendszerek kialakítása során is háromféle konstrukciót kínálunk:

  • összetett elemzés és átvilágítás,
  • kontrollingrendszerek kialakítása, működéstámogatás,
  • eseti elemzések.

Fentiek kapcsán is alapos átvilágítással indítunk, majd az egyedi igényekre fókuszáló konkrét, vállalatspecifikus javaslatokat fogalmazunk meg a fejlesztendő területeken. Mindezt akár „kicsiben” is, ha a vállalat csak egy konkrét feladat vagy szervezeti egység fejlesztése során ütközik akadályba.

Támogató hátország: ösztönző bérezés, vállalkozásfejlesztés, szoftverbevezetés

Bár a kontrolling rendszer kialakítása önmagban is egy széles spektrumú folyamat, e tanácsadásunkhoz is kapcsolódnak további határterületek, hogy ne mondjuk, -tudományok. Így a rendszerépítés biztosan magával hoz vállalkozásfejlesztéssel, ezen belül akár ösztönző bérezés kialakításával, és a mindezt megkönnyítő szoftverek bevezetésével járó további lépéseket is. A Crosssec tanácsadói e három területen is szakszerű, azonnal gyakorlatra váltható tanácsadással tudnak hozzájárulni a kiváló cégek kialakításához.

Építsük a stratégiámat!

Böngéssze megújult honlapunkon szakmaisága mellett is olvasmányos blogunkat, díjmentesen letölthető tematikus tanácsadó segédanyagainkat! Ha pedig bármely szolgáltatásunk – például a kontrollingrendszer kialakítását támogató – felkeltette érdeklődését, a fenti hivatkozásra kattintva kérje elköteleződésmentesen árajánlatunkat, hogy támogatásunkkal mielőbb előrelendíthesse vállalkozását!

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram