3 érv a jelenléti adatok digitális tárolása mellett

jelenléti adatok szoftveres tárolása

A jelenléti és a munkaidő adatok pontos dokumentálása a vállalatok jogszabályi kötelezettségei közé tartozik. Ebből kifolyólag számos megoldással találkozhatunk, a papíralapú jelenléti ívektől a beléptetőkártyás rendszerekig. A leggyakoribb módszereket a Hogyan lehet hasznos az okos-munkaidőnyilvántartás cége számára? című díjmentesen letölthető kiadványunkban is összehasonlítottuk.

Cikkünkben a jelenlétek szoftveres, digitális tárolása mellett szóló érveket gyűjtöttük össze, hisz tapasztalatunk szerint ez a legszélesebb körben alkalmazható megoldás a hazai KKV-szektor szereplői számára. A felsorolt előnyök a Norma Munkaidő csomagjával már akár havi 5.000 Ft alapdíjtól mind elérhetőek.

1. Egyszerű kitöltés és adatátadás

A Norma szoftver felhasználói felületének megalkotásakor elsődleges szempont volt az egyértelműség és a kezelhetőség. Interneteléréssel a munkavállalók maguk is rögzíthetik jelenléti adataikat, de egy adminisztrátor kolléga is magára vállalhatja ezt a felelősséget. A feltöltött adatok a bérszámfejtés számára digitálisan, strukturáltan, egységes formában átadhatóak, ezzel is rövidítve a feldolgozási időt.

Az otthoni munkavégzés térnyerésével a papíralapon vezetett jelenléti ívek, a nagy, közös, ajtónál elhelyezett nyomtatványok értelmüket is veszítik, hiszen a munkáltató nem látja a munkavállalót, így ténylegesen az elektronikus nyilvántartás teszi lehetővé számára az elérhető munkaerőről való pontos tájékozódást.

Fontos emellett, hogy bizonyos kifizetések (pl. a munkába járás költségtérítése) is a székhelyen töltött napok mentén elszámolandók, amelyeket a nyilvántartás alapján naprakészen lehet követni. A hónap végén pedig megkímélhetjük a munkaügyekkel, vagy bérszámfejtéssel foglalkozó munkatársainkat is attól, hogy a sok “irka-firkát” berögzítsék egy Excel-táblázatba vagy a bérszámfejtő szoftverbe. Mindezt egy gombnyomással tudják importálni maguknak.

Nyomtatható jelenléti ívekkel a fizikai munkakörben dolgozók is követhetik munkaidő adataikat napi szinten, vagy a hónap végén egy aláírással ellenőrizve.

2. Áttekinthető

A jogosultsággal rendelkező munkatársak néhány kattintással ellenőrizhetik a munkaidővel, túlórával, távolléttel, szabadsággal kapcsolatos aktuális adatokat. A munkavállalói adatok felhasználásával üzleti döntéshozatalt elősegítő arányszámok állíthatóak elő.

3. Rendelkezésre álló munkaerő

Vezetőként naprakészen láthatja a rendelkezésre álló munkaerőt, támogatva ezzel a munkaszervezéssel kapcsolatos döntéseket: beosztás, túlóra, munkaerő-felvétel, szabadság tervezése.

Kombinálja a munkaidő adatokat a munkavállalói törzsadatokkal és béradatokkal a Norma Munkaidő segítségével, hogy adatalapú üzleti döntésekkel javítson cége hatékonyságán!

Látogasson el megújult weboldalunkra, ismerje meg a Norma megoldásait, kérdéseivel pedig bátran forduljon kollégáinkhoz!

A Norma 14 napig díjmentesen kipróbálható demó verziójának regisztrációjáért kérjük, kattintson ide!

Szerző:
Győri Aletta
A Crosssec Solutions marketingkoordinátoraként az ügyfeleink számára hasznos, érdekes, aktuális tartalmakat gyűjti össze. Gazdasági ismereteit adatvédelmi készségekkel kiegészítve biztosítja a témakörök árnyalt áttekintését.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram