Okos-munkaidőnyilvántartás - Letölthető segédanyag

Hogyan lehet hasznos az okos-munkaidőnyilvántartás cége számára?

A munkaidő-nyilvántartás – valamilyen formában – minden cég, vállalkozás jogszabályi kötelezettsége. A kérdés tehát nem az, hogy kell-e vele foglalkoznunk, hanem, hogy ha már mindenképpen szükséges, hogyan végezzük ezt a lehető legjobban, leghatékonyabban – hogy ne mondjuk, a legkényelmesebben.

Legújabb díjmentesen letölthető segédanyagunkkal ezekre a kérdésekre igyekszünk szakszerű, a mindennapi üzletmenetben gyakorlatiasan is hasznosítható válaszokat, információkat, tanácsokat adni.

A munkaidőt alapvetően háromféleképpen követhetjük nyomon: papíralapú, kézzel vezetett jelenléti ívekkel; beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszerekkel; vagy munkaidő-nyilvántartó szoftverekkel. E sorrendet részben az ügykezelés modernizációs sorrendjének is tekinthetjük, és bár nagyon sok tényezőtől – cégméret, létszám, ezen belül, hogy főként szellemi vagy fizikai dolgozókat foglalkoztatunk-e, a telephelyek száma és mérete, a munkavégzés módja, alkalmazunk-e otthoni munkavégzést; nem is soroljuk tovább – épp ezért nem is fogjuk kimondani, hogy úgy általában melyik a jó választás, elsőként mindig meg kell vizsgálni a helyi viszonyokat és aszerint dönteni.

És már a legelején felvetődik a kérdés, hogy ki is vezesse e nyilvántartást, a munkáltató vagy maguk a dolgozók. Amint az előző kérdésekre, erre sincs egyetlen, általános jó válasz, csak ami úgy kezdődik, hogy „attól függ”.

Ennyivel persze nem ütjük el a témát, hiszen jelen segédanyagunk célja éppen az, hogy sorra vegyük: mitől függ, mire figyeljünk, és ennek tükrében milyen megoldásokat válasszunk. Azon szempontokon túl, amelyeket a fentiekben már sorolni kezdtünk, fontos szempont, hogy a vezetőség mennyi adatra kíváncsi, fontos-e tudni azt is, hogy mikor érkeztek és távoztak a dolgozók, vagy elég-e csak annyi, hogy az adott napon hány órát töltöttek munkával; szükség van-e további termelési adatokra.

Utóbbi esetekben ugyanis már nem is egyszerűen munkaidő-, hanem ezt kibővítő tevékenység-nyilvántartásról is beszélünk – amire különösen e gazdasági nehézségekkel terhelt időkben van még nagyobb szüksége egy cégvezetőnek, hogy a fenti sok-sok adatból kinyert információk alapján a legmegfelelőbb döntéseket hozhassa meg a leghatékonyabb termelés vagy munkavégzés érdekében.

Legújabb kisokosunk ezen a folyamaton vezeti végig gyorsan, közérthetően, gyakorlatiasan az olvasót – hogy aztán saját cégénél, vállalkozásánál maga is a legjobb megoldást választhassa ebben a kérdésben is.

Letöltöm

Letöltés

Ahhoz, hogy el tudjuk küldeni a díjmentesen letölthető segédanyagot, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. az üzenetküldéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató és az E-book letöltéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató  szerint kezeli az adatait, és időnként levelet küld az Ön számára. Köszönjük.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram