Teljesítménybér kisokos II. - A darabbér bevezetésének lépései

Túl vagyunk a 2018-as év felén, ami azt jelenti, hogy a 2019-es kapacitáslekötések már megkezdődtek. Ennek megfelelően a következő évi költségek tervezése, és a szükséges fedezet megteremtése komoly feladatot jelent a vállalatvezetők számáraBeszámoltunk róla, hogy a jövő évi minimálbér emelés elérheti a 9 százalékot, ez pedig alapos tervezést igényel azon vállalkozásoknak, melyek továbbra is hatékony termeléssel, eredményes évet szeretnének zárni.

Újonnan megjelenő Teljesítménybér kisokos II. című kiadványunk a teljesítmény alapú bérezés egy típusához, a  darabbér bevezetéséhez ad segítséget. Az elektronikus kiadványban olvasottak felhasználásával azonban nem csupán a bérköltségek lesznek optimalizálhatók, hanem a termelékenység és a vállalat versenyképessége is növekedhet.

Írásunkban rámutatunk, hogy a teljesítménybér bevezetésével és tudatos alkalmazásával lehetőség van arra, hogy csak a tényleges termelés után fizessünk munkabért, valamint motiválhatjuk dolgozóinkat a jobb teljesítményre.

A teljesítménybér bevezetésének első és legfontosabb lépése, hogy a céljaink világosak legyenek, mivel a stratégiánkat csak ennek megfelelően tudjuk felépíteni. Fontos, hogy elköteleződjünk a változás mellett, és a döntés megszületését követően alaposan megtervezzük a saját, cégspecifikus teljesítménybér rendszerünket. Ritkán fordul elő, hogy egy kész rendszert azonnal át tudunk venni.

A tervezés után felsorolunk 11 megfontolandó tanácsot, mely segíteni fog a teljesítménybérezésre történő átállás során. Ezek után a szoftveres támogatás előnyeit mutatjuk be, ami azért fontos, mert tapasztalataink szerint a cégek a mai napig papír alapon, vagy több táblázatból álló exceles formátumban kezelik a termelési és béradataikat. Ez nem csak rengeteg időt vesz el, de a hibázás lehetőségét is növeli.

Végezetül bemutatjuk a Crosssec Normát, melyet olyan cégek számára készítettünk, akik a bértömeggazdálkodást és az ezt támogató teljesítménymérést helyezik előtérbe a létszámgazdálkodással szemben. Nyitottak az új rendszerek bevezetésére, és felismerték a digitalizációs és automatizációs lehetőségeket. Élnek a munkaerő megtartását és a hatékonyságot elősegítő pályázati lehetőségekkel, folyamataikat elemezik, és szükség esetén átalakítják őket egy jobb végeredmény elérése érdekében.

Bízunk benne, hogy elektronikus kiadványunk olyan gyakorlati útmutatóként fog szolgálni, amely segítségül hívható az új bérezési forma bevezetésekor. 

Díjmentes letöltés

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, próbálja ki a Norma ingyenes próbaverzióját! A Crosssec Norma teljes verziója regisztrációt követően 14 napig ingyenesen használható. Ha kérdése lenne a szoftverrel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a termék honlapján: https://norma.crosssec.com 

Regisztráció Norma kipróbálása

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram