Tanácsadó, szakértő, mentor, üzleti coach – hogyan válasszam ki a számomra megfelelőt? – II. rész

tanácsadó, szakértő, mentor, üzleti coach

Előző cikkünkben személyes tapasztalataimat osztottam meg becstelen és tiszteséges szolgáltatókról. Arról, hogy hogyan próbálhatjuk meg kérdésekkel és méréssel pontosítani, hogy működik-e majd az együttműködés kettőnk között.

A kérdéseken túl ma már sokkal körültekintőbben informálódom a szerződéskötés előtt. Megnézem a vállalkozásról elérhető nyilvános információkat, és törekszem arra, hogy számomra hiteles cégvezetők ajánlásain keresztül vegyek igénybe szolgáltatásokat. Igen, kicsit elfogult vagyok, mert jelenleg a BNI 7402 1st Cloud csoportjának elnökeként hétről hétre látom, hogy egy üzleti közösségben hogyan ismerjük meg egymást. Látjuk a másik felkészültségét, közösségbe fektetett energiáját, látjuk a megvalósult üzleteinek egy részét, halljuk a szolgáltatásáról alkotott véleményeket, jó esetben mi magunk is igénybe vettük már azt. Hiszem, hogy ezt más BNI csoportok, vagy más üzleti közösségek tagjai ugyanígy tapasztalják egymásról. Magabiztosabbá tesz, ha valakit figyelmembe ajánlanak, főleg, ha ezt egy számomra hiteles és megbízható ember teszi.

Nem mindenkinek ugyanarra van szüksége

Ahány cég, annyi cégvezető és majdnem ugyanannyi különböző igény. Tekintettel nemre, korra, elméleti és gyakorlati tapasztalatra egyaránt. Amikor tanácsadót keresnek, akkor érdemes megfogalmazni saját maguk számára, hogy kitől tudnák elfogadni ezeket a tanácsokat. Hogyan jellemeznék az ideális tanácsadót a személyiségjegyeit tekintve? Egyéni vállalkozót keresnek, vagy tanácsadó céggel szeretnének szerződni? Milyen tapasztalatokat várnak el a szakértőtől? Ha ezt a profilt - hasonlóan egy munkatársi álláshirdetéshez -, össze tudták állítani, már az út egy részét meg is tették az ideális tanácsadó felkutatása érdekében.

Amikor már az első pillanatban megvan a közös nyelv

Tapasztalatom szerint nem az elméleti tudás a döntő. Sokkal inkább az számít, hogy az adott vállalkozási környezetet és annak kihívásait mennyire ismeri az adott szakértő. Nagyon sokra tartom a multinacionális környezetben szerzett tapasztalatot, hasonlóan az egyéni vállalkozóként elsajátított gyakorlati ismereteket, vagy a kis- és középvállalati szektorban összegyűjtött megoldási lehetőségeket. Azt azonban szintén érdemes figyelembe venni, hogy kivel lesz meg már első találkozásnál a közös nyelv. Ha nemcsak tanult róla az adott tanácsadó, hanem akár maga is megtapasztalta; ha nemcsak elméletben látott nehéz helyzeteket, hanem akár maga is megélt néhányat; ha nemcsak átültetni szeretne kész rendszereket, hanem ki is tud alakítani újakat, akkor lehet, hogy a teljes tanácsadási projekt egyszerűbbé válik. Nemcsak szakmailag lesz magas színvonalú, de úgy érzik majd, hogy valódi segítőt találtak vállalkozásuk számára. Mernek rá támaszkodni, beépítik a tanácsait, talán egyszerűen azért, mert tudják és elhiszik: ők voltak már a hegyen.

Összesítsék a vállalkozásukat leginkább érintő kérdéseket, állítsák össze az ideális tanácsadói profilt és jelentkezzenek be a díjmentes konzultációnkra! „Kérdezz, Eszter felel!”, mert mi hiszünk a kérdezés és mérés erejében.

Rovat:
Nagy Eszter - Crosssec Blog
Szerző:
Nagy Eszter
Több, mint 10 éves kkv környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik. Korábban alkalmazottként, jelenleg tulajdonosként a folyamatoptimalizációban, és digitalizációban rejlő lehetőségeket tanulmányozza, alkalmazza. A hosszútávú, fenntartható, átlátható és gyakorlatban is alkalmazható megoldások elkötelezett híve.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram