Támogassuk minél többen a Magyar Gyermekmentő Alapítványt!

A másik alapítvány, akiket karácsony előtt támogatunk, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, akik a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén dolgoznak nap mint nap. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködve üzemeltetik azokat a Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK), melyek a fennállásuk óta már több mint 25 ezer gyermek életét mentették meg.

A Gyermek MOK-ok a gyermekintenzív osztályok meghosszabbított karjai. Személyautóval szakorvost, szakápolót és teljes méretválasztékú rohamfelszerelést juttatnak a bajba jutott gyermek feltalálási helyére.

Gyógyító tevékenységük mellett az Alapítvány oktatási tevékenységet is végez. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a baleset-megelőzés és az elsősegélynyújtás ismereteinek minél szélesebb körben való terjesztésére, ezért rendszeresen tartanak országszerte ingyenesen elérhető képzéseket.

A gyermekmentőket Lilla ajánlotta, és motivációját is megosztotta velünk:

„Anyaként mindig aggódok a gyermekemért, az ő boldogsága és egészsége a legfontosabb a számomra. Ha a Gyermekklinika környékén járok, mindig sajnálom a gyerekeket, akik befelé mennek. Soha nem jó, ha egy kisgyerek beteg. Még egy influenzát is rossz végig nézni, hát még komoly betegségeket, baleseteket. Szeretném, ha SOHA nem lenne szükségünk a Gyermek MOK szolgálataira, de a céges lehetőséggel élve örülök, hogy én is kicsit tenni tudok azért, hogy bármely szükséget szenvedett gyermek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kaphassa.”

magyar gyermekmentő alapítvány crosssec

Megkerestük Dr. Gesztes Évát, az Alapítvány szakmai igazgatóját, hogy mi az a támogatási forma, ami a leghasznosabb a számukra (pénzbeli, vagy tárgyi támogatás). Éva a megkeresésünkre a következőket mondta:

„Örömmel vesszük mindkét támogatási formát, de amennyiben Cégüknek bármelyik megfelelő, akkor azért választanánk a pénzbeli adományozást, mert gyógyszerekre, egyszer használatos eszközökre, üzemanyagra mindig nehéz forrást találni.”

Megtudtuk azt is, hogy az Alapítvány folyamatosan keres támogatót

  • új műszereinek beszerzéséhez,
  • egyszer használatos eszközeinek pótlásához,
  • javítási költségeinek fedezéséhez,
  • autóinak szervizeléséhez, pótlásához,
  • vidéki Bajtársaik útiköltségének térítéséhez,
  • oktatási eszközeik (fantom babák) beszerzéséhez,
  • állomáshelyeik berendezéséhez,
  • informatikai hátterük korszerűsítéséhez, és
  • kommunikációs tevékenységük segítéséhez.

Cikkünkkel és kezdeményezésünkkel minél többeket szeretnék arra ösztönözni, hogy támogassák a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.

Facebookon indított támogatási akciónk keretében minden kattintással (szavazattal) 10 Forinttal járulhat hozzá az Alapítványnak átutalásra kerülő összeg növeléséhez.

Jónak lenni jó! ♡ Hálásan köszönjük!

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram