#nemluxustaska - A Crosssec Solutions a pécsi gyűjtőpont

Tavaly elhatároztuk, hogy 2019-ben nagyobb figyelmet fordítunk a társadalmi felelősségvállalásra és az élet úgy hozta, hogy már az év végén megismertük a mára országossá növekvő #nemluxustaska kampányt. A kezdeményezés célja, hogy rászoruló nőknek egy táskába összekészítve alapvető női higiéniás és fehérnemű csomagot gyűj­tsön.

A kezdeményezés főszervezője a Kívül belül boldogság és a Huszka Ági Style, akik a kampány befejeztével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a nehéz körülmények között levő nőknek fogják eljuttatni a csomagokat.

Ahogyan a Crosssec, úgy a két fiatal nő is fontosnak tartja, hogy ne csak decemberben segítsünk azoknak, akiknek szükségük van rá. Amikor meghallottuk az akció miértjét, mi is számot vetettünk és tudatosult bennünk, hogy az, ami számunkra természetes, másoknak sokszor elérhetetlen. A #nemluxustaska kampányt Eszter az egyik közösségi oldalon ismerte meg, és mivel akkor még nem volt pécsi gyűjtőpont, rögtön felajánlotta a Crosssec Solutions segítségét. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Pécsett a mi irodánkba lehet hozni a táskákat január 31-ig. Időközben az ötlet olyan nagy érdeklődést és publicitást kapott, hogy a szervezők úgy döntöttek, amelyik vidéki városban összegyűlik legalább 30 táska, ott helyben is szerveznek táskaosztást a Máltai Szeretetszolgálat segítségével.

Az, hogy egy cég életében milyen szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás nagyon sok mindentől függhet. A Crosssecnél ez szerencsére egy őszinte, felülről jövő kezdeményezés, melyhez a csapatunk szinte minden tagja csatlakozik egy-egy ilyen alkalommal. Eszter a Crosssec Solutions tulajdonosa és operatív vezetője megosztotta velünk, hogy miért tartja fontosnak az ilyen kampányokat.

Először is arra lennék kíváncsi, hogy miért fontos számodra a #nemluxustaska kampányban való részvétel?

Kiegyensúlyozott családi háttérrel rendelkező nőként, sikeres cégvezetőként nagyon fontos számomra, hogy lehetőségeimhez mérten támogassam a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőtársaimat. Fontos, hogy az általam irányított vállalkozás ne csak a kínálkozó üzleti lehetőségekkel foglalkozzon, hanem támogasson olyan kezdeményezéseket, amelyek – ha csak kis időre is, de – jobbá teszik a világunkat.

Hogyan látod a segítés / adományozás kultúráját ma Magyarországon?

Azt tapasztalom, hogy egyre elterjedtebb az önkéntes munkavégzés, az adományozás, kiválasztott szervezetek pénzügyi támogatása. Azt is látom persze, hogy ez egy jól kommunikálható CSR (társadalmi felelősségvállalás) tevékenység, ami szerencsére egyre fontosabb a nagy multinacionális, és a közepes vállalkozások számára. Sajnos rengeteg probléma, megoldandó kérdés van a környezetünkben, így fontos, hogy ezek ne csak időszakosan, hanem állandóan megjelenő tevékenység legyen egy vállalkozás életében. Ezen a tendencián azt gondolom, hogy van még mit javítani.

Mit jelent a Te vállalkozásod szempontjából a társadalmi felelősségvállalás?

Ahogy korábban említettem is, számomra nagyon fontos, hogy a vállalkozásunk ne csak az üzleti lehetőségekkel foglalkozzon, hanem észrevegye, hogy kinek tud segítséget nyújtani. Ezt akkor is így gondoltam, amikor sokkal kisebbek voltunk, és szeretném megőrizni ezt akkor is, ha kétszer ekkorák leszünk. A társadalmi felelősségvállalás alatt nem minden esetben a pénzügyi támogatást értem, sokkal inkább az „odafordulást”. Kiváló munkatársak alkotják a Crosssec Solutions-t, akik akár felajánlott fizikai vagy szakmai munkavégzéssel is tudják támogatni a jó célért küzdő alapítványokat.  

Mi a Te szereped ebben, mint vállalatvezető?

A példamutatás. Vállalatvezetői státuszom előtt is fontos volt az adományozás, az altruizmus, és megtapasztaltam, hogy a kevésből is lehet adni, ha az ember szeretne. Nem mindig pénzt, lehet, hogy valamikor időt, értő füleket, két dolgos kezet. Fontos számomra az önzetlenség és az empátia, szeretném, ha az általam irányított csapat is ezen értékrend szerint működne.

Komolyan beszélsz a felelősségről, a segítségről és az adományozás fontosságáról. Mit gondolsz, miért alakult ki benned ez a fajta érzékenység?

Ezt a példát hoztam otthonról  😊

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Szeretném megtalálni a helyi közösségben azokat az alapítványokat, szervezeteket, akiket folyamatosan támogatni tudunk. Idén tervben van a Nevetnikék Alapítvány által gondozott gyermekosztályi falfestés, további gyűjtések szervezésében, meghirdetésében való részvétel, és kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek támogatása.

Most azonban teljes erővel a #nemluxustaska utolsó két hetére koncentrálunk, mert óriási erőt ad és boldogságot jelent, hogy már több, mint 50 táska várja nálunk a kiosztást. Ezt a számot pedig mi, #crosssecék is gyarapítjuk a napokban.

Hogy mit kell tennie annak, aki segíteni szeretne? Kiválasztani egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükség, majd megtölteni nem luxus, mindennapi higiéniás termékkel, olyannal, aminek Ő is örülne.

nemluxustáska információk

Higiéniai okokból azt kérik a szervezők, hogy minden termék legyen új és bontatlan. Amennyiben pedig zoknit vagy fehérneműt tartalmaz a táska, az kérjük legyen kimosva előtte, vagy jelezze nekünk, hogyha nem sikerült kimosni. A táska, amit ad, kérjük legyen használható állapotban. Ne legyen letörve a zipzár vagy az akasztó. Köszönjük.

A #nemluxustaska kampány 2019.01.31-ig tart, az elkészített táskákat a Crosssec Solutions irodájába (7632 Pécs, Közraktár utca 5. (1.em.)) várjuk hétfő - péntek, reggel 7 és 16:30 között.

Jónak lenni jó! ♡ Hálásan köszönjük!

Kocsis Judit - Crosssec Blog
Szerző:
Kocsis Judit Anna
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram