Mentoring program a Crosssecnél

Amikor egy új kolléga kerül a csapatunkba, az nem csak a belépő számára, de nekünk is nagy mérföldkő. A tudatos szervezetfejlesztés keretében azonban olyan munkahellyé szeretnénk válni, ahol az értékek egy közösen meghatározott cél felé vezetnek bennünket. Éppen ezért olyan munkatársakkal bővítjük csapatunkat, akikről hisszük, hogy munkájukkal és hozzáállásukkal hasznos és értékes tagjai tudnak lenni a Crosssec közösségének.

Ez a folyamat azonban nem mindig egyszerű. Emiatt helyezünk nagy hangsúlyt a mentoring programra, melynek keretében az új munkavállalók könnyebben és gyorsabban tudnak beilleszkedni a számukra új környezetbe. A folyamat során egy mentor támogatja a mentoráltat munkafolyamatainak kialakításában és segíti személyes fejlődését, és integrálódását is.

A napokban ért véget új grafikus kollégánk, Diána (vagy, ahogy mi hívjuk, Dina) mentoring programja, ezért egy rövid beszélgetés keretében megkérdeztük, hogyan érezte magát mentoráltként, és mit gondol az elmúlt időszakról.

mentoring a crosssecnél

Elsőként arra lennénk kíváncsiak, hogy honnan hallottál rólunk, hogyan kerültél a Crosssechez?

„Egy álláskereső portálon voltam feliratkozva, és egy emailes értesítéssel érkezett a grafikus pozíció, melyet a Crosssecnél hirdettek. Akkor még nem ismertem a céget, azonban miután rákerestem és megnéztem a honlapot, egyből eldöntöttem, hogy jelentkezni fogok. Felüdülés volt ilyen letisztult arculati designnal találkozni.”

Kérlek, mesélj egy kicsit arról, hogyan telt az első három hónapod a Crosssecnél? Mit gondolsz a mentoring programról?

„Nagyon örültem neki, hogy már az első naptól volt mellettem valaki, akihez bármikor fordulhattam, legyen szó személyes vagy szakmai témáról. Könnyebbség volt, hogy egyből körbevezettek és mindenkinek bemutattak, így nem éreztem magam elveszve az első napokban sem. Az onboarding folyamat során átbeszéltük, hogy milyen feladatokra számíthatok az első hetekben, megismerkedtem a belső szabályzatokkal, szokásokkal és remek érzés volt, hogy nem egyedül kellett megbirkóznom a kezdeti nehézségekkel. Ez egy nagy terhet vett le a munkakezdés amúgy is stresszes időszakában a vállamról. Azt is nagyon szeretem már a kezdetektől, hogy a Crosssecnél közvetlen a légkör és senkinek nem kell megjátszania magát. Az itt dolgozók között a személyiségből fakadó különbségeket nem elnyomják, hanem elfogadják.”

Melyik volt az a feladat, amelyikkel a legszívesebb foglalkoztál a 3 hónap alatt?

„Sok feladatot kaptam, amit új dologként és kihívásként éltem meg szakmailag. A GDPR beszállókártyák tervezése során olyan, eddig ismeretlen dolgokat tanultam az InDesign használatában, ami inspiráló volt, hiszen eddig még nem találkoztam vele. Nagyon élveztem azt is, amikor Krisztiánnal (UI&UX designer) egy közös brainstromingot tartunk a tervezés előtt, ami ennek köszönhetően sokkal eredményesebb, gyorsabb és színvonalasabb munkát eredményez.”

Végezetül, oszd meg velünk kérlek, hogy mi az, amit a legjobban szeretsz a Crosssecnél?

„A két mellettem ülő kollégát :-). Azt, hogy minden olyan feltételt biztosítanak a munkavégzéshez, amivel hatékonyabban tudok dolgozni. A székemet, mert nagyon kényelmes. És a finom kávét… meg a pizza pénteket!”

Azt biztosan állíthatjuk, hogy Diána beilleszkedése gyors és gördülékeny volt, amit mi a mentoring program sikereként is könyvelünk el. Igaz, hogy a rendszer kidolgozása és működtetése plusz időt és energiaráfordítást igényel, azonban ezek hamar megtérülnek. Ennek köszönhetően az új munkatárs hamarabb megismeri a céges kultúrát és előbb világossá válik számára a szervezetben elfoglalt helye is. Segíti továbbá a lojalitás létrejöttét, ami pedig hozzájárulhat a fluktuáció csökkenéséhez. Megfigyeltük azt is, hogy a kollégák közötti kapcsolatrendszer is egyszerűbben alakul ki, ami a belső kommunikációra is pozitív hatással van.

Bízunk benne, hogy Dina sokáig erősíteni fogja csapatunkat kreatív és egyedi szemléletmódjával.

A Crosssecnél állandóan keresünk olyan tehetségeket, akik hatékonyan és eredményesen járulnak hozzá céljaink eléréshez. Aktuális nyitott pozícióink - pénzügyi munkatárs és PHP fejlesztő - leírásai ezen a linken érhetőek el.

Rovat:
Kocsis Judit - Crosssec Blog
Szerző:
Kocsis Judit Anna
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram