Járványügyi veszélyhelyzet - Hogyan reagál a Crosssec Solutions?

Mint azt bizonyára minden olvasónk tapasztalja, a koronavírus-járvány nem csak a mindennapi életünk, de a munkánk során is komoly változásokat okoz. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan reagáltunk a helyzetre, és milyen intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy a Crosssec Solutions munkatársai biztonságosan tudjanak dolgozni, szoftvereink és szolgáltatásaink pedig továbbra is a megszokott módon, zavar nélkül ügyfeleink rendelkezésre álljanak.

A tervezés fontossága

Mindannyian érezzük, hogy ez egy nehéz szituáció, amelyen csak összetartó csapatként tudunk felülkerekedni. Éppen ezért első dolgunk volt, hogy közösen, higgadtan megtervezzük, milyen módon reagáljunk a kialakult veszélyhelyzetre.

Miután a csapat minden tagját meghallgattuk és megismertük egymás álláspontját, első intézkedésként meghatároztuk, hogy vannak-e olyan csapattagok, akiket különösen veszélyeztet a COVID-19 vírus.

Ezt követően intézkedési tervet alkottunk meg, felosztottuk egymás között azokat a feladatokat és tennivalókat, amelyek ahhoz voltak elengedhetetlenek, hogy szükség szerint mihamarabb – A veszélyeztetett kollégák esetén azonnal – teljesen át tudjunk állni otthoni munkavégzésre.

Minden feladat prioritást, határidőt és felelősöket kapott, majd azonnal elkezdtük az intézkedési terv megvalósítását.

BCP – Üzletmenet-folytonossági terv

Sokat segített ebben, hogy cégünk már 2016 óta rendelkezik ISO 9001 minőségbiztosítási és ISO 27001 információbiztonsági tanúsítványokkal, így folyamataink jól dokumentáltak, rendelkezünk naprakész és karbantartott szabályzatokkal, valamint információbiztonsági és BCP dokumentációval is.

A megbeszéltek szerint elvégeztünk minden olyan tennivalót, amelyeknek köszönhetően jól dokumentált módon, az adatvédelmi előírásoknak megfelelően gondoskodhatunk az otthoni munkavégzésről és az üzletmenet-folytonosságról; kiválasztottuk és leteszteltük azokat a szoftvereket, amelyekkel távmunkából is tudjuk tartani a kapcsolatot partnereinkkel és egymással.

100% Home office

Múlt hét óta csapatunk minden tagja otthonról dolgozik, ezzel is minimalizálva a fertőzés veszélyét. A home office megvalósításához első lépésként gondoskodtunk a biztonságos VPN kapcsolatok beállításáról és teszteléséről, valamint az irodai eszközök, számítógépek hazaszállításáról.

Természetesen minden nap tájékozódunk az új fejleményekről, és szükség esetén felülvizsgáljuk az eddig meghozott intézkedéseket.

A Norma és a tanácsadási szolgáltatás is zavartalanul elérhető

Mivel a Crosssec Norma egy felhőalapú szoftver, ezért bárhonnan és bármikor elérhető; használatához mindössze internetkapcsolatra és egy modern böngészőprogramra van szükség.

Ügyfeleink továbbra is hozzáférnek minden funkcióhoz, ügyfélszolgálatunk pedig a megszokott módon üzemel és segíti ügyfeleink munkáját.

Szoftverfejlesztőink az előzetesen meghatározott üzleti és fejlesztési tervek szerint dolgoznak a szoftver új funkcióin, amelyekről hamarosan be is számolunk blogunkban.

Tanácsadóink munkája alapvetően sok személyes találkozóval jár, azonban úgy gondoljuk, sikerült megtalálnunk azokat az eszközöket, szoftvereket és technikai megoldásokat, amelyek segítségével a Crosssec Solutions-től már megszokott magas minőségben folytatódhat a közös munka partnereinkkel.

Következő cikkeinkben részletesen bemutatjuk, hogy miért volt rendkívül nagy segítség ebben a helyzetben az, hogy a Crosssec Solutions valóban az ISO szabványoknak és a dokumentált működési rendeknek megfelelően működik, valamint segítségként összefoglaljuk, hogy milyen szoftverek és megoldások alkalmazása mellett döntöttünk ebben a rendkívüli helyzetben. Betekintést engedünk azon forgatókönyveinkbe is, melyekből kiderül, hogy hogyan készülhet fel egy tudatos vállalatvezető a veszélyhelyzet elmúlását követő, várhatóan gazdaságilag és szervezetileg is nehezebb időszakra.

Rovat:
Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram