Iránytű az árképzésben – Pontosítson adat-alapon

HR költség az árazásban

Egy termék vagy szolgáltatás árazásához számos segédlet lelhető fel, amelyek a klasszikus szakkönyvekben megtalálható árképzési stratégiák alapjaira épülnek. Az árazás egyik alappilére a pontos költségmeghatározás: számolnia kell a fix működési költségekkel és a változó költségekkel is. Ez még viszonylag gyorsan előállítható a havi pénzügyi jelentések segítségével, azonban az már koránt sem egyszerű kérdés, hogy miként kell ebből megképezni az óradíjat. Hogy kell figyelembe venni a szabadságot, betegszabadságot, a historikus adatok alapján az egyéb távolléteket? Hogyan kell számolni az üzletági bontásokkal és a több üzletágban is tevékenykedő munkavállalók bérével? És hogyan kell figyelembe venni a hatékonyságot?

Ahogy haladunk a kérdések erdejében, úgy látszik egyre pontosabban, hogy a segédletbe betöltendő adatokat a munkavállalói tevékenységek részletes elemzésével tudjuk előállítani.

A Norma Projekt használatával nyomon követheti, hogy munkatársai milyen feladatokkal töltötték a munkaidejüket. A rögzített tevékenységek, a munkaidő- és béradatok felhasználásával a szoftver pontosan kimutathatóvá teszi a HR költségeket termékekre, projektekre, feladatokra vagy más elszámolási egységekre vetítve.

Nyereséges és tervezhető

A teljesítményadatokat figyelembe véve a termékek és szolgáltatások árkalkulációja során elkerülhető a veszteség. Nem feltétlenül áremeléssel, hiszen recesszióban ezt a versenypiac keményen korlátozza. Sokkal inkább azzal, hogy célirányos fejlesztéseket végez a folyamatain, csökkenti a veszteségidőket, megfelelő munkavállalói kompetencia mentén végezteti el a feladatokat, és még sorolhatnánk. Vannak helyzetek, amikor érdemes az elemzéseket az üzleti partnereinek is megmutatni, főleg, ha a szerződésben vállalt feltételeket rendre túl kell teljesíteni a nem szerződött feladatok végrehajtása miatt. A pontos kimutatás ismertetésével a kölcsönös megelégedettség jegyében elvégzett többletmunka is kifizethetővé válik.

Látogasson el megújult weboldalunkra, ismerje meg a Norma megoldásait!

Maradtak kérdései?

Foglaljon időpontot 45 perces díjmentes online konzultációnkra! Kérdezzen a Crosssec ügyvezetőjétől, vezető tanácsadójától, Nagy-Németh Esztertől. Eszter maga is volt alkalmazotti státuszú operatív vezető középvállalatnál, interim szervezetfejlesztési vezető tanácsadó nagyvállalatnál, és hosszú évek óta vezeti a saját vállalkozásait. Ha nem is az összes, de számos helyzettel találkozott már, amelyekre vannak kipróbált megoldásai.

A beszélgetés nem jár elköteleződéssel, nem keletkeznek Önre vonatkozóan kötelezettségek.

Időpontot foglalok a díjmentes konzultációra!

A Norma 14 napig díjmentesen kipróbálható demó verziójának regisztrációjáért kérjük, kattintson ide!

Rovat:
Szerző:
Győri Aletta
A Crosssec Solutions marketingkoordinátoraként az ügyfeleink számára hasznos, érdekes, aktuális tartalmakat gyűjti össze. Gazdasági ismereteit adatvédelmi készségekkel kiegészítve biztosítja a témakörök árnyalt áttekintését.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram