Home office után az irodában: otthonról újra itthon

Az egészségügyi veszélyhelyzet megszüntetésével, majd a korábbi korlátozások fokozatos feloldásával a Crosssec Solutions munkatársai is visszaköltözhettek hazulról második otthonukba, a cég irodaházába. A home office-ra történő gyors és zökkenőmentes átállásunk, illetve az előző hónapok gyakorlatilag problémamentes otthoni munkavégzése alapján tudtuk, hogy a visszarendeződést is gond nélkül megoldjuk – ahogyan ez meg is történt, jelentjük újra a Közraktár utcából.

Ha kényszerűen is, de mára lassan megtanultuk, elfogadtuk, vagy legalábbis beletörődtünk, hogy a korábbi életünket tulajdonképpen pillanatok alatt fölforgató koronavírus számtalan új, többnyire kényelmetlen helyzetet, új kihívásokat és arra adott új megoldásokat követel meg mindannyiunktól. Mint például, hogy egy teljes cégnyi dolgozónak egy nap alatt home office munkavégzésre kellett átállnia, számítógép-költöztetésestül, kisszoba-átalakításostul, gyereksírás-háttérzajostul, szóval, annak minden következményével.

A bajban derül ki igazán, mennyire hasznosak a jól átgondolt szabályzatok

Korábban több blogbejegyzésünkben is bemutattuk azt a hátteret, amely nálunk a zökkenőmentes átállást és otthoni munkavégzést megalapozta, így fontosnak tartottuk azt is jelezni olvasóinknak, ügyfeleinknek – akik persze, ebből gyakorlatilag szinte bizonyosan semmit sem érzékeltek –, hogy immár újra régi irodai környezetünkben munkálkodunk, értük is.

Ahogy akkor, természetesen most sem öncélúan, hanem annak igazolására, hogy azok a sokszor elméletieskedőnek tűnő szempontok, amelyeket már számtalan más vállalkozás hasznára is igyekeztünk fordítani, mennyire fontosak és hasznosak voltak a saját életünkben is.

Hogy mi mindenre is gondolunk? A gyakorlatban magára a két költözésre, amelyet egyénileg és igazi csapatmunkában is remekül megszerveztünk és végrehajtottunk, így teljes eszközparkunk – pedig az nem kevés – újra a létszámbővítés jegyében közben kissé át is alakított, kicsinosított irodákban sorakozik.

És persze a (szinte) mindenre kiterjedő alapos, átgondolt tervezésre. Részletesen kidolgozott integrált irányítási rendszerünkre, az abban megfogalmazott szabályzatokra – e körben kiemelendően információbiztonsági rendszerünket (IBIR), amelyben előre meghatározható, hogy bizonyos helyzetekben mi a teendő a szóba jöhető károk elkerülésére vagy enyhítésére. Rendszeresen auditált, és ami még fontosabb, tényleg a hétköznapokban is komolyan vett tanúsítványainkra (MSZ EN ISO9001:2015, valamint az ISO/IEC 27001:2014 szabványok).

Mindenki pontosan tudta, mi a dolga, és igazi csapatmunkában végre is hajtotta

A mindenirányú őszinte és részletes kommunikációra. Hogy nemcsak kitaláltuk, megbeszéltük, hanem be is gyakoroltuk, amiből lehetett, belső vizsgákon számot is adtunk, hogy általában és személyre szabottan is kinek mi a konkrét dolga bármiféle különleges helyzet esetén. Hogy előre és pontosan dokumentáltuk a feladat- és felelősségi köröket, hogy álmunkból fölriasztva is tudjuk, mikor, hová és miért kell nyúlnunk, legyen szó eszközökről vagy dokumentumokról.

És végül, de ki nem hagyhatóan hangsúlyozottan arra, amit nem szabályzatokból, papírokból, hanem valahonnan belülről hozunk: a vezetők és minden dolgozó pozitív, támogató, mindenben maximálisan segítőkész hozzáállására egy ilyen problémás helyzetben is. Amelyek így együtt azt is nagyban elősegítették, hogy két új munkatársunkat a home office kellős közepén tudjuk fölvenni, betanítani be és végül sikeresen „bedobni a mélyvízbe”. És hogy nemcsak mindenki máris úgy illeszkedett vissza régi környezetébe, mintha előtte csak kávézni állt volna föl az asztaltól, hanem, hogy közben újabb kollégák érkezését is előkészítettük.

Tehát, hogy zárásként a tőlünk már megszokott kissé sportos fordulattal éljünk, amitől labda nélkül is igazi csapatnak érezheti minden tagja a Crosssecet; és ami miatt munkatársaink ténylegesen megerősíthetik a bemutatkozásunk első mondatába fogalmazott „szerethető munkahely” valóságtartalmát.

Többet szeretnék megtudni a Crosssec Solutions-ről

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, a fenti gombra kattintva iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról! Bármi további kérdés esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal honlapunkon: www.crosssec.com  

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram