Gyakornoki program a Crosssecnél

A Crosssec életében fontos szerepet kap az utánpótlás nevelés, melyet cégünk víziójában is megfogalmaztunk. Gyakornoki pozícióinkat így minden esetben egy részletesen eltervezett és jól megfontolt folyamat során határozzuk meg. Ahogyan arról korábban már írtunk, csapatunkba olyan kollégákat választunk, akikről hisszük, hogy munkájukkal és hozzáállásukkal hasznos és értékes tagjai tudnak lenni a Crosssec közösségének.

Több PTE-s hallgató is választotta már cégünket gyakorlati helyéül és most elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy bemutassuk hogyan néz ki a nálunk eltöltött időszak. E heti cikkünkben Papp Eszterrel, a PTE-KTK végzős, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatójával beszélgettünk a Crosssecnél eltöltött 12 hetes szakmai gyakorlatáról.

Eszter elsőként arra lennék kíváncsi, hogy mi alapján kerestél magadnak gyakorlati helyet, milyen elvárásaid voltak mielőtt a Crosssechez kerültél?

Amikor arról elmélkedtem, hogy hogyan szeretném a 12 hetes gyakorlatomat tölteni, rengeteg minden megfogalmazódott bennem. Összességében úgy vágtam neki a dolognak, hogy tanulni szeretnék és minél több tapasztalatot gyűjteni. Ez úgy érzem, teljesült is. Rengeteg mindent tanulhattam, tapasztalhattam és fejlődhettem a Crosssecnél, mind szakmailag, mind emberileg.

Hogyan kerültél hozzánk, milyen volt a felvételi interjúd?

Egy barátom ajánlotta nekem a Crosssecet, hiszen mindenképpen középvállalkozásnál szerettem volna elhelyezkedni. Igazából nem is gondolkoztam más alternatíván, ezért már januárban felvettem veletek a kapcsolatot. Megkeresésemet és érdeklődésemet fogadva, le is egyeztettünk egy személyes találkozót.

A felvételi interjú előtt, mint sokakban, bennem is felmerült, hogy mit mondjak majd magamról. Végül döntöttem, hogy mindent csak egyenesen és őszintén. Mondhatom, hogy nagy megkönnyebbülés volt a pozitív visszacsatolás, és hogy a Crosssec részéről olyan nyitottságot éreztem az itt létem során, mely megkönnyítette a mindennapjaimat.

A felvételi interjún Sabján Eszterrel, a Crosssec vezetőjével arra a döntésre jutottunk, hogy stratégiai, projektmenedzsment és marketing feladatokat is fogok végezni, így bepillantást nyerhettem és sokrétű tapasztalatot szerezhettem egy kkv működéséről.

Külön szeretném kiemelni azt a példa értékű hozzáállást, amit a gyakornoki javadalmazásban kaptam a Crosssectől, hiszen - és itt most idézek - „támogatni szeretnének a szakmai életút első mérföldjeiben” és nem azt tartják természetesnek, hogy egy hallgató csak ingyen dolgozhat a gyakorlati ideje alatt.

Kérlek, mesélj egy kicsit arról, hogyan telt el az a 12 hét a Crosssecnél?

Nagyon gyorsan és tartalmasan. Szakmailag és érzelmileg sok mindent megélhettem. Szuper volt, hogy mindenki komolyan vett és segített, hogy igazán hasznosan teljen el ez a 12 hét.

Milyen feladatokat láttál el? Hogy nézett ki egy napod?

Minden napomat azzal kezdtem, hogy átnéztem teendőimet, majd helyzetjelentést írtam a mentoromnak, hogy hol tartok és miben van elakadásom. Sokszor dolgoztam a táblánál ötletelve, vagy a flipcharton tervezve.

Szerencsésnek mondhatom magam hiszen, igazán szerteágazó feladataim voltak, a cég működésének többféle részlegébe is beleláttam. A gyakorlati idő elején volt egy onboarding folyamat, ahol a Crosssec összes elérhető anyagát megismertem, majd olyan szerencsém volt, hogy az első hetemen az asszertív kommunikációs tréningen is részt vehettem, így a beilleszkedés nem is lehetett volna könnyebb.

gyakornoki program a crosssecnél

Ezután a vízió és misszió értelmezése, mindennapokra gyakorolt hatása, és a vízió eléréséhez szükséges konkrét lépésekben való szerepemet ismertette számomra Eszter. Bevezetett a közösen meghatározott stratégiai pillériekbe, ebből egy átláthatóbb táblázatot is készítettünk, majd innen tértünk át a projektmenedzsmenthez azzal a céllal, hogy a futó projekteket még átláthatóbbá tegyük a cégnél. Csoportosítottuk a feladatokat és projektindító dokumentációt is készítettem. Elláttam marketing feladatokat is, így közreműködtem célcsoport azonosításában és pontosításában, offline megjelenési lehetőségek felkutatásában és az értékesítési tervekhez szükséges adatok előkészítésében is.

Mi a legszebb emléked, élményed?

Legjobb emlékemnek és tapasztalásomnak egy konkrét feladatomat tartom. A Norma termékünkkel kapcsolatban megbíztak egy interaktív, workshop jellegű meeting összeállításával és levezénylésével, ahol a cél a további potenciális vevők belépési pontjainak meghatározása volt. Először kicsit megijedtem, mert a megbeszélésen a cég tulajdonosai és vezetői voltak jelen, és féltem attól, hogy esetleg majd nem fogok tudni gyakornokként érvényesülni. De ez egyáltalán nem volt igaz. A 12 hét alatt egyszer sem éreztem azt, hogy én „csak egy gyakornok vagyok”, hiszen mindig kikértétek a véleményemet, kíváncsiak voltatok az állásfoglalásomra.

Kinek ajánlanád a Crosssecet?

Olyan hallgatóknak, akik tartalmasan szeretnék tölteni a kötelező szakmai gyakorlatot, és akik tényleg szeretnének tenni és munkájukkal valódi értéket teremteni ez alatt az idő alatt.

Mit viszel magaddal tőlünk?

Nagy batyuval távozhatok a Crosssectől, és mondhatom, hogy igen meghatározó állomása volt az itt eltöltött 12 hét az életemnek. Sok mindent felsorolhatnék, de az él bennem leginkább, amikor a mentorommal, Eszterrel a felelősségvállalásról beszélgettünk. Ekkor még jobban tudatosult bennem, hogy mi vagyunk a saját életünk és sorsunk kovácsai, ezért nagyon fontos, hogy felelősen gondolkozzunk emberileg, szakmailag az élet minden területén! Köszönöm, hogy itt lehettem! 🙂

Bízunk benne, hogy Eszter valóban kamatoztatni tudja a nálunk tanultakat. Sok sikert kívánunk neked a továbbiakban!

A Crosssecnél állandóan keresünk olyan tehetségeket, akik hatékonyan és eredményesen járulnak hozzá céljaink eléréshez. Aktuális nyitott pozícióink leírásai ezen a linken érhetőek el.

Nyitott pozíciók megtekintése

Rovat:
Kocsis Judit - Crosssec Blog
Szerző:
Kocsis Judit Anna
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram