Gép-észkedő Crosssec: az új adatnorma

Szoftverbevezetési tanácsadás

Bár tanácsadásunkat minden területen szakértőink magas szintű tudására alapozzuk, partnereink életében (is) eljöhet a pillanat, amikor meghajlunk a gépek képességei előtt, és valamely szoftver bevezetését javasoljuk a vállalkozás előrelendítéséhez. Mai blogunkban bemutatjuk, miért érdemes, sőt, egy ponton kötelező a kockás füzeteket és exceleket sokkal okosabb adattároló és -elemző szoftverekre cserélni – hogy aztán sorozatunkat legközelebb az ehhez szorosan kötődő vállalkozásfejlesztési üzletágunk tanácsaival zárjuk.

Megnyugtatjuk Olvasónkat, a Crosssecnél mi az emberi elme kreativitásának, innovációs képességének mindenek fölöttiségében hiszünk! Ám saját bőrünkön és üzleti partnereink százainál is megtapasztaltuk, így bátran ajánljuk is az okosan használt digitalizáció számtalan előnyét. 2023-ban nincs visszaút és nincs mese: az a vállalkozás, amelyik idegenkedik a technikai vívmányok alkalmazásától, végérvényesen lemarad az egyre kíméletlenebb gazdasági versenyben.

Új norma az adatelemzésben: excelek helyett szoftverek

Sokaknak talán nem öröm, de az ösztönös vállalatvezetők kora leáldozott. Egy kezdő, egyszemélyes vagy pár fős kisvállalkozás megengedheti magának, hogy a menedzser megérzései vezéreljék az üzletmenetet, sőt a még kiforratlan ügymenetet nehéz is leprogramozni; ám a jó érzék azt is feltételezi, hogy tudja, mikor jön el az előrelépés, a folyamatfejlesztés ideje. Az egyre növekvő számú és mélységű adat bevitele, tárolása, az információ kinyerése, a kulcsmutatók összetett elemzése terén például. A hagyományos táblázatok, módszerek előbb-utóbb gátat szabnak a fejlődésnek, illetve, ha eggyel továbblépünk, előfordulhat, hogy már meglévő, régi szoftvereink szorulnak ugyanezen okból fejlesztésre, bővítésre.

Vizsgálunk, tervezünk, folyamatba illesztünk

Nem ördögtől való, ha egy cégvezetőben, ha már elszánta magát a szoftverbevezetésre, felvetődik a gondolat: miért is kellhet ehhez még egy külső tanácsadó is? Hiszen ránézésre ez nem egy bonyolult dolog, kézikönyvet is mellékelnek a dobozhoz, talán a forgalmazó is segít. Igaz! Ám mindez a technikai alkalmazást könnyíti csak meg. Miközben az optimális használathoz a szoftveré mellett elengedhetetlen a cég ismerete is, hiszen a várt eredményt e kettő összehangolása hozhatja csak meg. Ráadásul, miközben a vállalatnál vélhetően ez az első ilyen próbálkozás, a Crosssec Solutions tanácsadói rengeteg ügyfélnél halmoztak föl olyan tapasztalatot, amelyek meggyorsítják, kényelmesebbé, biztonságosabbá teszik a folyamatot.

Mindehhez – ahogyan, blogunk követői már tudják, minden tanácsadási águnk esetében – 3 konstrukciót kínálunk:

  • az alkalmazott megoldások és szoftverek átfogó vizsgálatát,
  • a követelményspecifikáció elkészítését,
  • a szoftverbevezetés teljes körű támogatását.

Az alkalmazott rendszerek többszintű vizsgálata, megvalósítási tervünk, felépített koncepciónk és bevezetési támogatásunk mindezekkel együtt garantálja, hogy ne az értékesítő ügyessége befolyásolja a választást, hanem a jól kielemzett követelményeknek tökéletesen megfelelő, az erőforrásokhoz és elvárásokhoz illeszkedő, akár már a vállalatnál meglévő szoftver szolgálja megbízónk fejlődését.

A szoftveren túl: kontrolling, elemzés, vállalkozásfejlesztés

A szoftverbevezetés azonban sohasem jár egyedül: biztosan magával hoz a vállalkozás fejlesztését, kontrollingrendszerek kialakítását, összetett elemzést igénylő további lépéseket is. Az ehhez szorosan kapcsolódó tanácsadási területeink lefedik a vállalat változó életszakaszaival járó kihívások feltárását, gondozását. Erre olykor egy pár órás eseti konzultáció, belső műhelymunka is elegendő lehet; de elképzelhető egy teljes projekt szakmai végrehajtása, vagy akár komplett átvilágítás, cselekvési terv készítése is. A Crosssec szakavatott tanácsadóira mindezek jegyében a környezeti változásokhoz történő rugalmas alkalmazkodás elősegítése és a vállalati stratégia megvalósításához nélkülözhetetlen kontrollingrendszer kiépítésében is támaszkodhat.

Böngéssze megújult honlapunkon szakmaisága mellett is olvasmányos blogunkat, díjmentesen letölthető tematikus tanácsadó segédanyagainkat! Ha pedig bármely szolgáltatásunk – például a szoftverbevezetés – felkeltette érdeklődését, ide kattintva kérje elköteleződésmentesen árajánlatunkat! Ne feledje: ügyfelei adatainak védelmével önmagát is védi – ebben segítünk vállalkozásának!

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram