Fejlődési és képzési lehetőségek a Crosssecnél

„Nem elégszünk meg az átlagos megoldásokkal” áll a crosssec.com nyitóképernyőjén. Azért, hogy ez minden nap igaz legyen, olyan munkatársakra van szükségünk, akik kreatív ötleteikkel, proaktív hozzáállásukkal és magas szakmai munkájukkal folyamatosan törekednek arra, hogy jobbak legyenek. Ez azonban nem csupán a csapatunkon múlik, hanem a szervezeti kultúrán, a vezetésen, az alapvető attitűdön.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Crosssec Solutions munkatársai szakértelmükkel és motiváltságukkal mindent megtesznek termékeink és tanácsadási szolgáltatásunk sikerének érdekében. Fontos számunkra, hogy a közös sikereket csapatként, egymást segítve érjük el. Hisszük, hogy többek között az tesz egy csapatot különlegessé, ha minél több különböző személyiségű ember alkotja, hiszen így mindig tanulhatunk valami újat egymástól, eltérő szemléletmódokat ismerhetünk meg, ezáltal pedig jobbá válhatunk. Ahhoz azonban, hogy egy csapat jól működjön, szükségesek olyan értékek is, amelyekkel mindannyian azonosulni tudunk. A legfontosabb értékeink egyike a folyamatos fejlődés, mely törekvés arra irányul, hogy tanuljunk, bővítsük a piaci és szakmai ismereteinket, továbbá a megszerzett tudást beépítsük a mindennapi munkánkba.

A Crosssec erre a kezdetektől teret és erőforrásokat biztosít, hiszen úgy tartjuk; azzal, hogy fejlődnek a munkatársak, fejlődik a szervezet is, a szervezet fejlődése pedig visszahat az egyénekre és a csapat többi tagjára is. A Crosssec vezetősége nem mindennapi módon támogatja a munkatársak képzését. Mindannyiunk számára lehetőség van tréningeken, képzéseken és konferenciákon részt venni, melyek támogatnak a sikeresebb munkavégzésben. Munkaidőnkben tanulhatunk és hallgathatunk webinárokat, online oktatásokat, és az irodában megtalálható szakmai könyveket is tanulmányozhatjuk, melyek mind-mind hozzájárulnak a még hatékonyabb munkavégzéshez. A rendszeres teljesítményértékelések és a személyre szabott fejlesztési tervek ugyancsak arra szolgálnak, hogy minél jobbak lehessünk.

Szakmai képzés és továbbképzés

Annak érdekében tehát, hogy szakembereink tudásuk legjavát tudják átadni ügyfeleink és partnereink számára, lehetőséget biztosítunk mindenkinek a fejlődésre, tanulásra. Legyen szó GDPR képzésről vagy továbbképzésről, esetleg ismeretanyag felfrissítésről, minőségirányításról, marketing konferenciáról, vagy munkáltatói márka tréningről – a Crosssec stratégiai, és személyes munkavállalói céloknak és igényeknek is megfelelően támogatja ebben munkatársait.

Gyakornoki programunk ugyancsak egy olyan lehetőség, mely esélyt biztosít a frissen végzett munkatársak rátermettségének bizonyítására, elméleti tudásuk valós tapasztalatokkal történő bővítésére. Remek példa erre Horváth Eszter kolléganőnk, aki tudását és szorgalmát bizonyítva már projekt asszisztensként részt vesz a minőségirányítási folyamatokban és az üzleti tanácsadásban is, miközben a GDPR tanácsadási tevékenységekkel továbbra is foglalkozik.

crosssec szakmai képzés

A szakmán túlmutató tudás – Crosssec University

A cég nemcsak a szakmai fejlődésért tesz meg mindent, hanem alkalmat teremt arra is, hogy a csapatunk együtt fejlődjön még jobb és összetartóbb közösséggé. Részt vettünk már közösen asszertív kommunikációs tréningen, ahol megtanultuk, hogy milyen az őszinte, nyílt kommunikáció, amely során nemcsak a szabad akaratunk érvényesítése a cél, hanem figyelembe vesszük a többiek érdekeit, véleményét is.

Nemrég elindítottuk a Crosssec University-t, amelynek célja a tudásmegosztás és közös gondolkozás támogatása, valamint a csapat inspirálása, motiválása a hatékonyabb munkavégzés és az együttműködés érdekében. A rendezvénysorozat első alkalmát már meg is tartottuk, ahol Brand managerünk segítségével a csapat minden tagja betekintést kapott a marketing és (munkáltatói) márkaépítés rejtelmeibe.

A Crosssec támogatja a minél szélesebb spektrumú tudást és látásmódot. Fontos számunkra, hogy csapatunk minden tagja tisztában legyen a másik munkájának fontosságával és tisztelje is azt, hiszen ugyanazokért a célokért dolgozunk mindannyian csak különböző eszközök segítségével.

Személyes fejlődés

Olyan embereket választunk a Crosssec csapatába, akik nem csupán tudásukkal, hanem személyiségükkel is illeszkednek a mindennapjainkba és a vállalati kultúránkba. Azért pedig, hogy a legújabb ötletek, a magabiztosabb gondolkodásmód, a hatékonyabb kommunikáció megvalósuljon, célzottan is képezzük munkatársainkat. A negyedévente megtartott értékelések alkalmával a vezetők és a kollégák is rendszeresen megbeszélik a fejlődési célokat. Ezen alkalmakkor nem csupán a vezetők gondolatai kerülnek elő, hanem a munkatársaink javaslatai és ötletei is képviseltetve vannak. Így tudjuk leginkább elősegíteni, hogy mindenki lehetőséget kapjon a személyes fejlődésre.

A munkatársak képzése sok kérdést vethet fel a cégvezetőben, ezért megkérdeztük cégünk operatív vezetőjét, Sabján Esztert arról, hogy miért látja kulcsfontosságúnak a csapatunk szakmai fejlődés támogatását.

Eszter, meséld el kérlek, hogy miért fektetsz ekkora hangsúlyt a csapatunk képzésére? Miért tartod ezt ennyire fontosnak?

Azt vallom, hogy ha egy ember nem képzi magát, akkor stagnál. Mindannyian elvégeztünk sok-sok iskolát, szereztünk intézményesített keretek között igazolást a tudásunkról, de az út igazából csak ezután kezdődik. A világ nagyon gyorsan változik, rengeteg impulzus, adat, lehetőség vesz körül bennünket. Annak érdekében, hogy ezekből a lehetőségekből nyereség is legyen, ismerni kell az új trendeket, használható megoldásokat, képesnek kell lenni a megújulásra és változásra. Ez pedig tudásbővítés nélkül nem megy. Sokan tudják, hogy az egyik kedvenc idézetem Charles Darwintól származik: ”Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leggyorsabban képes változni.” Ezért fordítok időt és energiát a képzésre, fejlesztésre.

A Crosssec University ötlete alulról jövő kezdeményezés volt. Miben látod a legnagyobb előnyét ezeknek az összejöveteleknek?

Tisztán emlékszem arra a helyzetre, amikor ez először felmerült. Egy óriási adatmennyiséget kellett különböző szempontok szerint feldolgozni, melyben a marketinges munkatársunknak a kontroller segített, hogy ez hetek helyett pár óra alatt el tudjon készülni. Nagyon örültem annak, amikor ezután szóba került az ötlet a belső tudásmegosztásról, mert azt tapasztaltam, amit kevés más közösségben. A munkatársak a saját megszerzett tapasztalataikat, tudásukat szeretnék átadni a csapat többi tagjának, hogy ettől ők is jobbak, hatékonyabbak lehessenek. Irigység mentesen, önzetlenül, valódi segítségnyújtásként. Nagyon sok vállalkozásnál megfordultam már, és a többségnél azt látom, hogy a dolgozók tudásmonopóliumra törekszenek, ezzel biztosítva a saját pótolhatatlanságukat. Ez azonban egy téves gondolkodás, és nyilván már középtávon sem egy eredményt hozó stratégia, viszont a rövid idő alatt is rengeteg kárt okozhat a szervezet életében.

Büszke vagyok a munkatársaimra, akik látják, hogy céljaink eléréséhez nem magányos harcosokra, hanem egy jó csapatra van szükségünk, ahol értjük és megértjük a másikat. Ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy egymást is fejlesszük.

Hálásak vagyunk azért, hogy ilyen támogató munkahelyi környezetben dolgozhatunk nap, mint nap és hogy példaértékű módon teret biztosítasz a fejlődésünkre!

Rovat:
Kocsis Judit - Crosssec Blog
Szerző:
Kocsis Judit Anna
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram