Ember és szoftver a változó világban: a Crosssec ismét a KKV-Akadémián

„Mérd, értsd, változtass! – Ember és szoftver az adatvezérelt vállalatvezetés hajnalán” címmel tart kiemelt érdeklődésre számot tartó előadást Nagy Eszter, a Crosssec Solutions Kft. tulajdonos-ügyvezetője a Piac és Profit magazin hagyományos KKV-Akadémiája keretében. A június 17-ei országos élő videokonferencia meghívottai ezúttal a covid által átformált világunk új üzleti megoldásait járják körül Biznisz a virtuális térben összefoglaló címmel.

Akadtak pillanatok a pandémia alatt, amikor úgy tűnt, a virtuális világ nyerésre áll a valódival szemben; ám ha most a vírus visszahúzódása jóvoltából kezdjük is visszanyerni „rendes” életünket, egy valami visszafordíthatatlannak látszik. Jelesül, a digitalizáció, az automatizáció, az üzleti élet jelentős szegmensei (kommunikáció, ügyvitel, reklám-marketing, ügyfélkapcsolatok, vásárlás, képzés, HR), sőt, hétköznapi életünk, például a tanulás alaposan áttolódott a virtuális térbe, és ennek jelentős része biztosan véglegesen beépül mindennapjainkba.

Kétségtelen, hogy az új technológiák, az internet és a virtuális megoldások robbanásszerű bővülése számos előnyt ígér az üzletben: időt, pénzt, energiát takaríthatunk meg, bővíthetjük szolgáltatási palettánkat, felgyorsíthatunk, egyszerűsíthetünk számos folyamatot, és akár a vásárlói, felhasználói élményt is új dimenziókba emelhetjük.

Fontos ugyanakkor, hogy a valóban szükséges virtuális fejlesztések közepette se feledkezzünk meg az „igazi” valóságról sem, benne is elsősorban az emberről – azaz saját magunkról! A Piac és Profit KKV-Akadémia 2021. sorozat június 17-ei eseményén Nagy Eszter épp e kettősséget, az új kihívások, lehetőségek, a szoftveres megoldások szervezetbe illeszthetőségét állítja előadása középpontjába. (Csak gyors visszapillantásként: a Crosssec Solutions már rutinos P&P akadémiai résztvevő; a GDPR „hajnalán” tartott hiánypótló, úttörő prezentációnk aratott elismerést az adatvédelem kérdéseivel akkortájt még csak ismerkedő hallgatók között.) Talán nincs is ember a földön, aki valamilyen módon ne tapasztalta volna meg a pandémia hatásait, világunk felgyorsulását, rohamos átalakulását, a digitalizáció térnyerését; ám a gazdaság, az üzleti élet, a mindezek fokozott, kiemelt érintettje – hazánkban is.

A bérek évről évre emelkednek, a munkavállalók egy része külföldön keres munkát, és a bőrünkön érezzük az életünket gyökeresen megváltoztató pandémia hatásait. Azokat a külső környezeti kockázatokat tehát, amelyek csak saját jól ismert belső erősségeink eredményes alkalmazásával válnak kezelhetővé. A szervezet rugalmassága, túlélőképessége szignifikánsan növekszik, ha mérjük, majd megértjük a benne zajló folyamatokat. De miért van rá egyáltalán szükség és hogyan támogathatja cégvezetői döntéseinket egy szoftver? Milyen információkat várhatunk tőle és hogyan értelmezhetjük azokat? Miből láthatjuk, hogy megfelelő-e a beavatkozásunk, jó döntést hoztunk-e?

És mindennek az emberi – munkavállalói – oldala? Miért fontos, hogy a vállalatvezető lássa és értelmezze is dolgozói legapróbb rezdüléseit is? Hogyan fér meg tehát és hogyan erősítheti a másik hatását ezután a gép és az ember egymás mellett?

A modern technológiák, a szoftverek minél szélesebb körű használatának szükségessége ma már nem kérdés; ám az ezekhez történő vezetői hozzáállás nagyon is az. Ennek a pozitív irányú elmozdulásához, megértéséhez járulhat hozzá nagyban előadásunk anyaga.

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram