Digitális KKV nap – november 14. – Mohács

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara indította 2016-ban azzal a céllal, hogy minősített szoftverekkel és informatikai szolgáltatásokkal, valamint tanácsadással segítse a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatását.

A programról és a november 14-i mohácsi rendezvényről – melyen minőségirányítási vezetőnk, Mátyus Lilla előadását is meghallgathatják – Keszthelyiné Orosz Évával és Herbály Istvánnal, az eseményt szervező RG Net munkatársaival beszélgettünk.

A MKIK (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara) olyan országos infokommunikációs tanácsadói hálózatot épített ki, melynek szakemberei fel tudják mérni a KKV-k informatikai felkészültségét, segítenek a fejlesztési stratégia kialakításában, valamint javaslatot tesznek olyan minősített digitális eszközök vagy szolgáltatások beszerzésére, melyek valódi segítséget nyújthatnak a vállalkozások számára. A versenyképesség növeléséhez elengedhetetlen, hogy a mikro-, kis- és középvállalatok is éljenek a digitális szolgáltatások előnyeivel, és hatékonyabbá tegyék  a saját működésüket.

digitális átállás

Az MVP azonban többet jelent a díjmentes tanácsadói segítségnél és a rendszeresen megszervezett szakmai eseményeknél. Már több, mint 5500 KKV szerezte meg a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, így ők további egyedi termékajánlatokhoz és kedvezményekhez férhetnek hozzá az 500-nál is több minősített informatikai szállító szolgáltatásaiból és termékeiből.

A minősített beszállítók termékei és szolgáltatásai igényelhetők akár különféle EU-s pályázatokon (pl: GINOP-3.2.2) elérhető kedvezményekkel, vagy megvásárolhatók pályázat nélkül is, a szállító által biztosított egyedi feltételekkel.

A Crosssec Solutions termékeinek és szolgáltatásainak árából is jelentős kedvezményt nyújt a programban résztvevő, és a vallalkozzdigitalisan.hu oldalon regisztrált cégek számára.

A szakmai rendezvényeken résztvevők az előadások mellett találkozhatnak, és személyesen egyeztethetnek a minősített beszállítók képviselőivel. Ez azért előnyös, mert azonnal hasznosítható tudást és segítséget kaphatnak a saját vállalkozásukat érintő kérdésekben.

Ahogy Herbály István, az RG Net ügyvezetője is elmondta:

 "A mohácsi rendezvény szervezése során kiemelt cél volt, hogy a jelenlegi trendekből és népszerű témákból olyan előadásokat és szolgáltatásokat tudjunk megmutatni a résztvevőknek, melyeket a magyar KKV-k be is tudnak vezetni, és tényleg fel tudnak használni a működésük során."

MVP fogalmak

Fontos, hogy először a fogalmakat – mint például a robotizáció, Ipar 4.0, automatizáció vagy digitalizáció – kell tisztázni a cégvezetők körében, hiszen ezek a trendek máshogy jelennek meg, vagy akár mást is jelenthetnek a KKV-k életében, mint nagyvállalati környezetben. A mohácsi rendezvény előadásai többek közt ebben kívánnak segíteni a térség vállalkozásainak.

A Digitális KKV napokon való részvétel során a cégek komplex információs csomagot kapnak arról, hogy milyen problémamegoldó és digitalizációs lehetőségek érhetők el a programban. Az előadók, a kiállítók és az IKT tanácsadók mindent megtesznek azért, hogy a résztvevők megtalálják a megfelelő digitális megoldást a saját vállalkozásuk számára mind szoftverek, mind pályázatok vagy finanszírozási feltételeket tekintve.

Várunk minden érdeklődőt november 14-én Mohácson a 9 órakor kezdődő Digitális KKV Napon, ahol a Crosssec Solutions A hatékonyságnövelés gyakorlati eszközei című előadását is meghallgathatják. A rendezvényre az alábbi oldalon lehet ingyenesen regisztrálni:

Regisztráció

Rovat:
Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram