Crosssec Norma: alapozzon adatokra, növekedjen szoftveres támogatással! (2.)

Ahogy cikkünk első részében bemutattuk, ma már az országban 150 telephely és 8500 dolgozó adatainak kezelésében 400 adminisztrátor napi munkáját könnyíti meg a szoftver. Amelynek most kicsit a mélyére tekintünk, immár felhasználási lehetőségeinek a részleteit is feltárva.

Ott hagytuk abba, hogy a Norma két, egymással összefüggő területen (munkaügy és termelés) is hathatós támogatást nyújt a vállalat gazdasági érdekeinek elérésében, a hatékonyabb, átláthatóbb információkezelésben. Munkaügyi oldalon például teljes munkavállalói adatbázis készítésének lehetőségével, a jelenlétek, teljesítések napi szintű nyilvántartásával, a bérszámfejtés támogatásával.

De a termelésben is a piacon egyedülálló lehetőségeket nyújt például a műveleti listák kezelése, a műveletjegyzék és a normakatalógus funkciókkal. A két terület összekapcsolódása, illetve a teljesítménybér kialakításának támogatása egyértelműen növeli a vállalkozás hatékonyságát, a személyi jellegű ráfordítások és a termeléshez kötődő információk átláthatóságát, a költségoptimalizálást, a termelés szervezését, a munkavállalók ösztönzését, továbbá a valódi adatokon alapuló árazás kialakítását.

crosssec norma funkciók

Naprakész adatok, aktuális bérköltségek, munkaügyi adatbázis

A Norma segítségével naprakész, valódi adatok alapján hozhatja meg üzleti döntéseit, hiszen a rendszerben rögzített számok és mutatók tetszőleges időszakra, bármikor lekérdezhetők, és akár hónap közben is áttekinthetőek az aktuális bérköltségek. Ezeken felül nyilvántarthatja az egyéb, személyi jellegű ráfordításokat is, mint például a munkáltatói és dolgozói adókedvezmények, bértámogatások, juttatások, sőt, a Norma képes a cég által választott adózási forma szerinti bérkalkulációra is.

És mert tárolhatóak benne a fontosabb munkaügyi információk is, a Norma munkaügyi adatbázisként is megállja a helyét. Fontos erénye, hogy az egyes adatokat elegendő egyszer rögzíteni benne, így azok később több célból is felhasználhatóak.

Természetesen lehetőség nyílik akár különböző szervezeti vagy földrajzi egységek létrehozására, ezzel egy helyen átláthatóvá téve akár az országos telephely-hálózattal rendelkező vállalat mindennapi kibocsátását. Ezekből pedig olyan részletes kimutatásokat, statisztikákat tud lekérni és előállítani a vezetőség, amelyekből látható, hogy aktuálisan milyen arányúak a hiányzások, hányan vannak szabadságon, táppénzen. Ugye, nem kell bizonygatnunk, hogy ez például a mostani járványügyi helyzetben mekkora segítséget jelent, de az erőforrástervezésben is bármikor hatalmas pluszt ad.

Ötféle bértípus, műveleti listák, teljesítménymonitorozás, dolgozói bérjelenések

A Norma az idő- és havibér mellett három típusú teljesítménybért is magában foglal, így egyszerűen kalkulálhat a lineáris darabbér, a klasszikus és a kombinált teljesítménybér szerint dolgozó munkatársak bérköltségével is.

Az alkalmazásban tárolt műveleti listáknak köszönhetően pontos képet kaphat a termékekhez kapcsolódó költségekről és előállítási időkről is, amelyek akkor is fontos információként szolgálnak, ha nem teljesítménybért alkalmaz a cég.

A bevitt adatok alapján lehetőség nyílik a teljesítmények megfigyelésére is, így időben észrevehető, ha a teljesítések nem a terv szerint alakulnak, ami pedig eddig nem látott korai beavatkozási lehetőséget teremt bármely probléma esetén.

Igazi különlegességként a szoftver dolgozói felületén a munkavállalók számára is elérhető a saját bér- és teljesítményjelentés, így már ők is hónap közben láthatják az előrejelzett béradatokat, mindez pedig a vállalat átláthatóságát is növelheti.

crosssec norma jellemzők

Felhőalapú szoftver, szolgáltatói üzemeltetés, komolyan vett adatbiztonság

A Norma felhőalapú szoftver, így bárhonnan és bármikor elérhető; használatához mindössze internetkapcsolatra és egy modern böngészőprogramra van szükség. A beállított felületekkel és adatokkal egy új számítógépről vagy akár munkahelyen kívülről (home office, távmunka) is bármikor be lehet lépni a rendszerbe.

A Norma üzemeltetéséről, karbantartásáról, folyamatos frissítéséről mi gondoskodunk, így ügyfeleinknek csak használniuk kell a szoftvert. Amelynek tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk a GDPR-rendeletnek és az adatvédelmi elvárásoknak történő megfelelésre. A Normával nem kell aggódni a munkavállalók személyes adatai miatt sem, hiszen a többféle, és a napi gyakorlatban valóban hasznosított tanúsítványokkal (ISO 9001, ISO 27 001) felvértezett Crosssec Solutions csapata helytáll a jogszabályoknak megfelelő, legteljesebb körű információbiztonságért.

Extra funkciók, felhasználóbarát, egyszerű felületek, gördülékeny betanulás és bevezetés, módszertani tanácsadás

A Crosssec Norma folyamatosan fejlődő és bővülő szoftver, így az alapvető funkciók mellett külön díjért bővített, komplexebb modulok és szolgáltatások is igényelhetők. A Normakatalógus modul egyfajta belső tudástárként használható, amelynek segítségével a műveleti listákkal és normákkal kapcsolatos szervezeti tudás egy helyen tárolható. A mindig hozzáférhető és újrafelhasználható sablonműveletek jelentősen meggyorsítják a műveleti listák, normák elkészítését, alkalmazását, frissítését és visszamérését is. Ezáltal a rendszer naprakész információt adhat arról, hogy milyen teljesítménynövekedés vagy -csökkenés tapasztalható, így a termék előállítási ideje az aktuális feltételek szerint újratervezhető, szükség esetén az árazás is módosítható.

A fejlesztés során mindvégig szem előtt tartottuk, hogy az új módszerek, rendszerek és programok bevezetése gyakran nehézséget okoz a felhasználóknak. Szakértőink ezért már a kezdetektől gyorsan megtanulható, logikus, átlátható és intuitív felépítést alkalmaznak a felhasználói felületeken, ezzel is csökkentve a betanulásra fordítandó időt. Az alkalmazásban rendszeresen frissített, részletes felhasználói kézikönyv gondoskodik a funkciók teljes körű és gyakorlatias bemutatásáról, de kollégáink is folyamatos ügyféltámogatást nyújtanak az előfizetés során, beleértve az adminisztrátorok továbbképzését is, akár saját eszközös helyszíni vagy távoktatások és szoftveres tréningek megtartásával.

Tapasztalt tanácsadóink emellett – vagy inkább ezt megelőzően – segítenek akár a vállalatra szabott teljesítménybérezési és hatékonyságnövelési rendszer megtervezésében és gördülékeny bevezetésében is – ezzel kerekítve teljes egésszé a szoftver helyett sokkal inkább közös értékteremtő projektnek nevezhető Norma alkalmazását.

Kipróbálom a Normát!

Ha összefoglalónk felébresztette érdeklődését, a fenti gombra kattintva próbálja ki a Norma 30 napos, ingyenes próbaverzióját!  Ha további kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a Norma saját honlapján.

Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram