Crosssec Norma - A teljesítménybéres szoftver

A teljesítménybér nyilvántartása című cikkünkben bemutattuk, hogy milyen fontos egy jó szoftveres támogatás a munkavállalóink napi teljesítéseinek adminisztrálásához, illetve a teljesítménybérek meghatározásához. Mostani összeállításunkban bemutatjuk a Crosssec Norma alkalmazást, mely már elérhető, és ingyenesen kipróbálható.

Mi az a Crosssec Norma?

A Crosssec Norma első elérhető verziója egy online használható teljesítménybér számoló munkaügyi- és költségtervező szoftver, melynek segítségével támogatható a mindennapi adminisztráció, és a teljesítménybér meghatározása is. A bérszámfejtés számára szükséges adatok előállítását jelentősen egyszerűsítheti, gyorsíthatja, illetve hasznos információkat ad a vállalatvezetők számára, segíti a munkáltatói költségtervezés folyamatát a hónap bármely időszakában

Az első elérhető funkciók

Szoftverünk képes a megadott műveleti listák és a teljesítések alapján meghatározni, hogy mennyi a lineáris darabbérben foglalkoztatott munkavállalók napi bruttó munkabére. Ez az adat kiegészíthető különböző bérelemekkel, mint például rendkívüli munkavégzés, bérpótlékok, állásidő, javítás.

A szoftver lehetőség nyújt a teljes munkavállalói létszám kezelésére, mivel a teljesítménybéres dolgozók mellett a havibér és órabér alapján elszámolt munkavállalók bérét is meg tudja adni.

Mi szükséges ehhez? Megadni a dolgozói adatokat. Az importálás segítségével akár több száz fő adatait feltölthetjük rövid idő alatt. Meg kell adni az előállítandó termékeket, illetve az ezekhez kapcsolódó műveleti listákat, normákat. Továbbá fel kell töltenünk a rendeléseink mennyiségét, akár összetételét.

Amennyiben az alkalmazásban rendelkezésre áll minden olyan adat, ami szükséges a teljesítménybérek meghatározásához, nincs más hátra, mint rögzíteni a napi munkaidő adatokat és teljesítéseket. Melyik munkavállaló volt jelen, melyik volt távol és melyik műveletből mekkora mennyiséget állított elő. A megadott adatok alapján azonnal látható a napi kereset. Számos hibajelzés és figyelmeztető üzenet segíti az adminisztrációból eredő hibák elkerülését.

Természetesen a napi adatok összesítésére is lehetőség van. Az összesítő riport áttekinthető formában tartalmazza az munkavállalók bérelemeit, teljesítménybéres dolgozók esetén pedig a havi átlagos teljesítményszázalékot is adott időszakra vonatkozóan. Az adatok hónap közben is folyamatosan elérhetők – az adatbevitel naprakész állapotától függően -, ezáltal tervezhetőbb lehet a munkáltatói költségek nagysága.

Az ügymenetet gyorsíthatja, hogy a havi teljesítménybérek egyszerűen átemelhetők az egyik legelterjedtebb hazai bérszámfejtő szoftverbe.

A program egyfajta termeléskövető funkciót is betölthet. A darabszámok nyilvántartása által a szoftver – megfelelő adatrögzítés mellett – követheti a rendelt tételek teljesítését.

Fontos kiemelni, hogy a Crosssec Norma nem bérszámfejtő szoftver, azonban hozzájárul a munkaidő nyilvántartásához, illetve a munkaidő és teljesítménybér adatok összegzése által fontos információkat adhat a vállalatvezetőknek.

crossec norma teljesítménybér szoftver

Adatok védelme

Mint minden korábbi termékünknél, a Norma esetében is nagy hangsúlyt kap az adatok biztonsága, sérthetetlensége és a folyamatos rendelkezésre állás biztosítása. A szoftver fejlesztése és mindennapi működésünk során nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kizárjuk az adatvesztés, illetve az illetéktelen hozzáférés lehetőségét. A szerver infrastruktúra teljes adatvesztés esetén is hiánytalanul reprodukálható, a felhasználói adatokról rendszeres biztonsági mentések készülnek. Az illetéktelen hozzáférés biztosításához hozzájárul a szoftveren belül elérhető különböző jogosultsági szintek beállítása, azonban a felhasználók körültekintő magatartása, és megfelelő jelszókezelés is szükséges.

Folyamatos fejlesztés, bővülő funkcionalitás

A Crosssec Norma folyamatosan bővülni fog új funkciókkal. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy egyre több hazai kkv igényeinek megfeleljen, egyre több iparágban lehessen alkalmazni, támogassa, segítse a napi adminisztrációt, a pénzügyi és stratégiai tervezést, hasznos és releváns információkkal szolgáljon a felhasználók számára. A funkcionalitás fejlesztése és bővítése mellett pedig a felhasználói élmény növelését és a kényelmes használat megteremtését is szem előtt tartjuk. Mind a funkciók, mind a használhatóság fejlesztéséhez számítunk a jövőbeni felhasználók visszajelzésére!

Tervezett jövőbeni funkciók:

  • teljes bérfeladás készítése
  • távolléti díj folyamatos nyilvántartása és számítása
  • további teljesítménybér formák kezelése
  • műveleti lista és normák készítése

Amennyiben már teljesítménybért alkalmaz a vállalkozásában, és kezelhetetlen a papír alapú nyilvántartás, vagy lecserélné a táblázatait, próbálja ki a Crosssec Normát! Ha még most fontolgatja a teljesítménybéres rendszer kialakítását, akkor is javasoljuk, hogy látogasson el a szoftver demo oldalára, illetve olvassa el korábbi teljesítménybérhez kapcsolódó cikkeinket.

Tovább a Norma weboldalra 

Norma kipróbálása

Mátyus Lilla - Crosssec Blog
Szerző:
Mátyus Lilla
Tanácsadási szakmai vezető és MIR vezető. Több, mint 10 éves tapasztalata kiterjed a kkv-k működésére, folyamataira, HR és munkaügyi területre, a teljesítménybér bevezetésére és alkalmazására, valamint többéves szervezetfejlesztési, minőségirányítási és adatvédelmi tapasztalattal is rendelkezik.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram