Bérköltség optimalizáció a Norma segítségével

Egy vállalkozás életében a bérköltség, azaz a személyi jellegű ráfordítások, a bevétel terhére elszámolt költségek összegét jelenti. Annak érdekében, hogy egy cég vezetője fel tudja mérni, hogy kit és milyen formában, illetve mekkora bérért érdemes foglalkoztatnia, részletes rálátásra van szüksége a vállalat minden adatára. Ez egy jól átfogó szoftver nélkül szinte lehetetlen. Ezért cikkünkben egy olyan szolgáltatást mutatunk be, aminek segítségével tényadatokra alapozva hozhatók meg az igazán fontos üzleti döntések. Így pedig olyan szervezetfejlesztési lépéseket tehet, amikre eddig nem is gondolt.

Mi az a bérköltség?

Legelső lépésben tisztázzuk a bérköltség fogalmát. A munkaadó által fizetett bruttó kereset és a kifizetett adók és járulékok, valamint a személyi jellegű ráfordítások, az egyéb jóléti, kulturális és szociális kiadások együttes összegét nevezzük bérköltségnek.

Személyi jellegű ráfordításnak számít minden, a munkavállalókhoz kapcsolódó költség. Ezeket három különböző csoportra tudjuk osztani: bérköltség, járulékok és az egyéb kifizetések.

A bérköltség minden olyan összeget tartalmaz, amit a foglalkoztatásra fordított a vállalkozás. Ilyen például a bruttó bér, prémium, jutalom és pótlékok.

Bérköltség optimalizáció - kinek ajánljuk a Normát?

Olyan vállalatvezetőknek, akik számára fontos, hogy mi történik a cégnél, tudni szeretnék, hogy milyen feladatokkal foglalkoztak a munkavállalók, azokat milyen hatékonysággal végzik, tarthatók-e a tervezett idő- és költségráfordítások, vagyis összességében, hogy mit takarnak vállalkozása talán legnagyobb költségei, a személyi jellegű ráfordítások.

Ahhoz, hogy mindezt megismerje, és tudatosan, adatokra alapozva fejleszthesse vállalkozását, folyamatait és a dolgozókat, egy könnyen átlátható szoftvert kínálunk, hogy ne a sokszor bonyolult, hiányos, nehezen kezelhető és átláthatatlan Excel táblázatokból kelljen kideríteni, hogy mi történik a vállalatnál.

Minden olyan vezetőnek ajánljuk, aki hasznos és naprakész riportok alapján szeretne értékteremtő üzleti folyamatokat létrehozni. Fontos, hogy a változást és a fejlődést ne a létszámcsökkentésbe lássák, hanem nyitottak legyenek az új rendszerek bevetésére és a munkavállalóik motiválására.

Bérköltség és a Norma - Miért jó ez a vállalkozásomnak?

A Normát több évtizedes vállalatvezetési ismeretek és tapasztalat alapján hoztuk létre. Ez a szoftver szinte az összes bérezési típust támogatja, a havibért, az órabért és a teljesítménybért is. Segítségével egy helyről válik elérhetővé minden személyi jellegű adat, például a szabadság, teljesítménybér, és a napi jelenléti ív. Használatával csökkenthetővé válik az adminisztrációra fordított idő és költség is.

A szoftver bevezetése során importálhatók a meglévő dolgozói adatok és műveleti listák, így nem kell újból kezdeni a folyamatokat, hanem folytathatók, csupán egy sokkal egyszerűbb és átláthatóbb módon, mint ezelőtt.
A Norma megfelel a GDPR elvárásainak, így a programban tárolt személyes adatok teljesen a rendelet betartásával történnek.

A Norma melletti érvek

  • Felhőalapú szoftver, így többé nem kell helyhez kötni a munkát. Bárhonnan elérhető, akár otthonról, de még külföldről is.
  • Felhasználóbarát, könnyen kezelhető felület. A gördülékeny szoftverbevezetés és a logikusan átlátható felület garantált.
  • Helyszíni ügyféltámogatás biztosítása. A Crosssec Solutions a vásárlás után sem hagyja magára ügyfeleit, ezért segítünk az átmeneti, betanulási időszakban. Akár a helyszínen, akár online, az ügyfelek igényeihez igazodva.
  • A bérszámfejtést hatalmas tehertől szabadíthatjuk meg, hiszen minden szükséges adat már egy helyen, könnyedén elérhetővé válik.

Amennyiben Önt is érdekli ez az innovatív szoftver, akkor keresse kollégáinkat, elérhetőségeink egyikén!

Többet szeretnék megtudni a Normáról

Telefon: +36206667894
E-mail: sales@crosssec.com

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram