A teljesítmény bére: Ön döntsön, mi eloszlatjuk a bevezetés félelmeit!

„A számok nem hazudnak, eljött a pillanat, amikor mindenképpen növelnünk kell a termelékenységet, optimalizálnunk a bérköltségeket. Azt hiszem, a mostani gazdasági helyzetben tovább tényleg nem halogatható a teljesítménybér bevezetése. Érzem, hogy ez a jövő útja, a leépítés, a hátralépés nem a hozzám méltó megoldás. Tudom, hogy ez igazságosabb és ösztönzőbb bérezési forma, mint az eddigi. De vajon a dolgozóink mit szólnak hozzá? Már előre hallom az aggályaikat, félelmeiket a legkisebb szervezeti változástól is. Hogyan tudom mindenkinek elmagyarázni, hogy vállalkozásunk fenntartható fejlesztése egyúttal az ő munkahelyük biztonságát, jövőjét is szolgálja? Létezik bárki, aki igazán tudna ebben segíteni?”

Nálunk az adatbiztonság alapvető norma

Ismerős pontra tapintottunk? Önben is hasonló gondolatok cikáznak már egy ideje? Megnyugtathatjuk, nincs ezzel egyedül. Sok más cégvezetővel együtt a hasonló tanácstalansággal sem – másrészt, a B2B szoftvermegoldásokra, a vállalatok GDPR-felkészítésére, szervezetfejlesztési tanácsadására szakosodott Crosssec Solutions jóvoltából a megoldáshoz vezető út végigjárásában sem. A jó hírünk, hogy az első lépést már a változtatás szándékával megtette, igazolva, hogy azon tudatos cégvezetők táborába tartozik, akik vállalati stratégiája nyitott az új módszerek és rendszerek bevezetésére – a másodiktól pedig megbízható, szakértő jobbot tudunk nyújtani.

Igen, egy ilyen tanácsadói felkérés magas fokú bizalmat követel, hiszen szükségszerűen már az első lépésként nemcsak cége kapuit, hanem könyveinek lapjait is szélesre kell tárnia új partnere előtt. Épp ezért mi is mindig nyílt kártyákkal játszunk: a Crosssec Solutions megingathatatlan alapértékei közé tartozik az információbiztonság, saját és megbízóink adatainak legteljesebb körű védelme. Rendszeresen auditált tanúsítványaink (ISO9001:2015, ISO/IEC 27001:2014) csak a keretet adják integrált vállalatirányítási és szabályrendszereinkhez, amelyek alkalmazása nálunk valóban a mindennapok része – és amelyek a jelen egészségügyi veszélyhelyzetben is a legjobb kapaszkodót adták saját félelmeink legyőzéséhez, a home office munkavégzésre történő villámgyors és zökkenőmentes átállásunkhoz is.

A Crosssec Solutions nemcsak a teljesítménybér bevezetésében, hanem immár országosan több ezer dolgozó teljesítmény- és béradatainak napi rögzítésében és nyilvántartásában segítő Norma szoftvere jóvoltából annak korszerű és egyszerű adminisztrálásában is a vállalkozások ideális partnere kíván lenni.

A dolgozói elfogadás útja: ezek a lépések segítenek

Az ismerkedés első lépéseként ugyanakkor egy kis betekintőt kínálunk abba, milyen tudás és tapasztalatok is állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy hathatós, gyorsan alkalmazható tanácsokkal lehessünk egy olyan vállalkozás segítségére, amely maximálisan a munka törvénykönyve betűire támaszkodva, a minimálbér évenkénti emelésének szorításában és a mindig új piaci kihívások közepette is növelni szeretné hatékonyságát, a dolgozóktól is elvárt eredményeket.

Többségünk ösztönösen, természetes emberi reakcióként ódzkodik szinte minden változástól: nehezen alkalmazkodunk és fogadjuk el az új körülményeket. Miért lenne ez másként a teljesítménybér bevezetésével, aminél a dolgozók eleve – egyébként tévesen – azt feltételezik, hogy a saját bőrükre – pénztárcájukra – megy, azaz inkább a kárukra, mint a hasznukra válik.

Épp ezért a „Hogyan könnyítsük meg munkavállalóink számára a teljesítménybér bevezetését? önmagáért beszélő címmel készítettünk egy díjmentesen letölthető kézikönyvet, amelyben részletesen bemutatjuk a változások mögött rejlő pszichológiai válaszreakciókat, az emberek érzelmeiben végbemenő folyamatokat, az elutasítástól az elfogadásig tartó fázisok útvesztőit, megoldási lehetőségeit.

Célunk, hogy a vezetők még jobban megérthessék a munkavállalók kérdéseinek, félelmeinek okát. Olyan javaslatokat és nélkülözhetetlen lépéseket vázolunk fel, amelyek az egyoldalú megközelítésből fakadó tévhitekkel és szituációkkal kapcsolatban is praktikus segítséget jelentenek, és támogatják az új bérezési formára történő átállás folyamatát és annak utókövetését is.

Letöltöm a díjmentes segédanyagot

Ha felkeltettük érdeklődését, Kiskönyvünk letöltése mellett iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról!

Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram