A Crosssec Solutions szerepvállalása a Humán Klubban

A Crosssec jelenében és jövőjében egyaránt fontosnak tartjuk a helyi gazdasági és közösségi életben történő szerepvállalásunkat. Az elhatározás többek között a Humán Klub tagságunkban jelenik meg, cégünk 2017-től aktívan segíti a klub sikeres működését, céljainak megvalósítását.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja egy dél-dunántúli régiós szakmai közösség, amelynek célja a tagok humán erőforrás stratégia területén való támogatása a versenyképesség növelése és a fenntartható, hatékony működés elérése érdekében. Tagjai között vannak cégvezetők, coach-ok, trénerek, HR szakértők és szervezetfejlesztők is, mely biztosítja, hogy a cégek életében felmerülő problémákat több szemszögből is körül tudják járni.

Büszkeséggel töltött el minket, amikor tavaly a Crosssec tulajdonosát és egyben operatív igazgatóját, Sabján Esztert a sikeres szerepvállalás eredményeként a 2018/2019-es évre a klub alelnökévé választották.

A Humán Klubról

Az öt éve sikeresen működő Humán Klub elkötelezett híve a tapasztalatcserének és a tudásmegosztásnak. Célul tűzték ki, hogy olyan hasznos segítséget nyújtsanak a régió vállalatai számára, melyet felhasználva a humán erőforrás témakörében felmerülő problémákra találhatnak megoldást, illetve az új irányokat könnyen integrálják a korábbi gyakorlataikba.

A hazai munkaerőhiány egyre inkább növekszik, így a tagok törekednek azoknak a szerteágazó eszközöknek a megismertetésére, amellyel a munkavállalók eredményesen motiválhatók, az elvándorlás mértéke pedig csökkenthető.

Eszter és a Crosssec szerepe a Humán Klubban

Eszter felelős munkáltatóként kiemelten kezeli csapatunk tudásának fejlesztését, a szervezeten belüli akadályok és kihívások mielőbbi és hatékony leküzdését, illetve érdeklődik a legújabb trendek, eszközök iránt, melyekkel a cég eredményesebbé tehető. Szeretne a Humán Klubhoz való csatlakozással és az ott végzett hatékony munkájával más vállalatvezetők számára is példát mutatni és ösztönözi őket a hatékony, jól teljesítő munkavállalói közösség kialakítására.

Alelnökként minél több KKV vezető számára szeretné átadni nézőpontját, amely szerint a vállalati célok elérésében meghatározó szerepet kell kapnia a HR stratégiának, a szervezetfejlesztésnek, és a folyamatos fejlődésnek.

crosssec a Humán Klubban

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Eszter számára miért kiemelten fontos a felelős munkáltatói szemléletmód.

A Humán Klub ülésein szerzett tudás, tapasztalatok közül mit tudtál beépíteni a saját vállalkozásodba? Milyen tudáshoz juthat a vállalat a klubtagságon keresztül?

Tapasztalt, intelligens, gyakorlatias megközelítéssel rendelkező szakemberek járnak a PBKIK Humán Klubjába. Nagyon sokat tanultam tőlük, amikor megosztották a saját konkrét eseteiket egy-egy szervezeti elakadással kapcsolatban, illetve az arra adott válaszaikból, megoldásaikból jó néhányat be tudtam építeni a vállalkozásaink mindennapjaiba. Legnagyobb hatást Sipos Tünde (Forlong Bt.) őszinte kommunikációról tartott előadása gyakorolta rám, melyben olyan kérdéseket feszegetett, hogy mikor és milyen mértékben tudnak/mernek a munkavállalók nyíltan kommunikálni a feletteseikkel. Mi okozza, hogy a vezető törekvései ellenére sem tudja megteremteni azokat a pillanatokat, hogy egy hierarchiában alacsonyabb szinten álló munkatárs őszintén tudjon vele bármiről beszélni. Már a klubülésen „elvitt” magával a téma és azóta is sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel.

Számomra kiemelten fontos, hogy a Klubba a dél-dunántúli régióból származó, helyi vállalkozásokat vezető, vagy azokkal foglalkozó tagok alkotják, mert így pontosan ismerik azokat a problémákat, amikkel nap, mint nap meg kell birkóznunk. Büszkeséggel tölt el, hogy távol a fővárostól is ennyi képzett, jól tájékozott, nagy tapasztalattal rendelkező szakember vesz körül, akik szabadidejükben is önzetlenül szeretnének tenni azért, hogy a helyi vállalkozások fejlődjenek.

Miért tartod kiemelten fontosnak a vállalati célok eléréséhez a HR stratégiát, a szervezetfejlesztést?

Nagyon röviden azért, mert a munkatársaink mozgatják a szervezetet. Ha tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni, rendelkezünk elérhető és reális célokkal, akkor azt is ismerjük, hogy milyen munkatársakra van szükségünk ezek eléréséhez. A HR stratégia segít többek között abban, hogy a megfelelő szakember a megfelelő időben kerüljön a csapatba. A szervezetfejlesztés, a folyamatos értékelés és a fejlődési irányok meghatározása, tudatos kezelése pedig annak záloga, hogy a gondosan kiválasztott munkatársak motiváltan és hatékonyan haladjanak velünk az úton.

Humánerőforrás Konferencia – 2019.05.21.

A Humán Klub minden évben számos eseményt rendez, melyek egy része nyilvános, bárki által látogatható. A rendszeresen megrendezésre kerülő klubülések mellett a klubtagok évente egy alkalommal konferenciát is szerveznek. Az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia ezúttal a munkaerővel kapcsolatos kihívások és az egyén egészsége között meghúzódó kapcsolattal foglalkozik, így kapta a rendezvény az Egyéni egészség- szervezeti teljesség címet. A vállalatokat érintő munkaerőhiány kezelése túlmutat a bérek rendezésén. A munkáltatóknak érdemes olyan lehetőségeket is biztosítani a dolgozóik számára, amelyekkel megtartható a motivált, tenni akaró munkaerő. Az egészség-be-fektetés közös érdeke a munkáltatónak és a munkavállalóknak egyaránt, hiszen az egyén fizikai és mentális egészsége hozzájárul a szervezet teljességéhez.

Az egészség témakörét szakemberek segítségével több oldalról járjuk körbe. Az előadások keretein belül szó lesz többek közt a munkahelyi stressz kezelésének lehetőségeiről, a munkavállalók tanulását, személyiségfejlődését támogató vállalatok szerepéről, illetve a munkavállalók jóllétének jelentőségéről és annak megtérüléséről. A nap folyamán gyakorlatorientált workshopok is megrendezésre kerülnek, ahol szó lesz többek között a vonzó munkáltató és vonzó munkahely kapcsolatáról, az életmódváltás, a fizikai egészség és a tudatos vállalatok jelentőségéről. A workshopokon moderátor segítségével történik majd a felvetett probléma közös megoldása. Az előzetes regisztrációt követően igénybe vehető 60 perces saját élményt nyújtó coaching, melynek keretein belül szakképzett coach segít egy-egy kérdés több oldalról történő megvilágításában.

humán klub konferencia

A Humánerőforrás konferencia támogatása

Más szervezőbizottsági tagokkal együtt a Crosssec is aktívan kivette a részét a konferencia szervezéséből, az előkészületek lebonyolításából. Annak érdekében, hogy a konferencia sikeréhez maximálisan hozzájáruljunk, a rendezvény megálmodása és szervezése mellett a marketingtevékenységben is aktívan szerepet vállaltunk.

Csapatunk készítette el az online és offline eszközöket és anyagokat, úgymint a leporelló, a roll-up, a szórólapok, a honlapon olvasható blogcikkek és egyéb írásos anyagok és az azokat támogató grafikai munkák. A weboldal megálmodása és megtervezése, majd annak kivitelezése szintén a csapatunk érdeme.

Ezúton is köszönjük azoknak a munkatársainknak, akik kiemelkedően magas minőségű, lelkes és támogató munkájukkal segítették a Humán Konferencia előkészületeinek sikerességét. Bízunk benne, hogy munkánk eredményeként sok-sok résztvevővel találkozhatunk majd a konferencián május 21-én, ahol Eszter tapasztalatait is meghallgathatják az „Egészség-be-fektetés” című előadása során. 

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram