10 tanács a kamerarendszert üzemeltető vállalkozások részére

Az elsőként nyilvánosságra hozott magyarországi, adatvédelmi bírság kiszabásával is járó GDPR ügyről részletesen beszámoltunk az előző cikkünkben, amelyben azt is összefoglaltuk, hogy mit kellett volna tennie a megbírságolt cégnek a rendelet szerint ahhoz, hogy elkerülje a büntetést.

A kérdéses esetben a bejelentő azért kereste meg a hatóságot, mert az adatkezelő megtagadta, hogy számára azon kamerafelvételeket kiadja és a továbbiakban zárolja, melyeken azonosítható módon az Érintett szerepel.

Az ügy kapcsán számos kérdést kaptunk a különféle kamerarendszerek használhatóságát és jogszerűségét illetően, ezért úgy gondoltuk, hogy szakértői csapatunk segítségével összeállítunk egy 10 tanácsot tartalmazó, díjmentesen letölthető dokumentumot a kamerarendszert üzemeltető vállalkozások számára.

Az irodai kamerarendszer üzemeltetése gyakori eleme a vállalkozások működésének, hiszen például vagyonvédelmi okokból gyakran helyeznek el kamerákat az irodahelyiségekben és céges ingatlanok területén belül.

Azzal azonban sok vállalkozás nincs tisztában, hogy ezek a kamerarendszerek pontosan milyen céllal üzemeltethetők jogszerűen, milyen területeket rögzíthetnek, meddig lehet tárolni a rögzített felvételeket, vagy mit kell tenni abban az esetben, ha egy Érintett szeretné kikérni a felvételeket.

Iratkozzon fel!

Díjmentesen letölthető kiadványunkban többek között a fenti a kérdésekre is választ adunk.

Bízunk benne, hogy a leírtak segítségével hasznos információkkal szolgálhatunk az adatvédelmi rendeletnek megfelelő kamerarendszer üzemeltetésével kapcsolatban a magyar mikro- kis- és közepes vállalatok számára.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesíteni tudjuk a hasonló tartalmak megjelenésről. Blogunk mellett kövesse Facebook oldalunkat, ahol mindig értesítjük követőinket az új hírekről.

Az anyagot az alábbi gomb segítségével tudja letölteni

Díjmentes letöltés

Rovat:
Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram