Amiért Ivett felel

  • Teszt-dokumentációk elkészítése
  • Részletes, átfogó és jól strukturált teszttervek és tesztesetek kialakítása
  • A tesztelés minden szintjének végrehajtása a szoftver alkalmazhatóságáról
  • Teszteredmények elemzése a hibák és a szoftver használhatóságának fókuszával
  • Teszt-riportok készítése a hatékonyságról és a kockázatokról
  • Interakció a fejlesztői csapat tagjaival

Szatmári Ivett

Szoftvertesztelő

Szoftvertesztelőként felelős vagyok a szoftverfejlesztés minőségéért. Célom, hogy a Crosssec által fejlesztett alkalmazások felhasználói soha ne érezzenek csalódottságot, és az ügyfelek azt érzékeljék, hogy az eszköz, amit használnak, segíti őket a tevékenységükben.

 

Meglátásom szerint egy tesztelőnek mindig ötletelnie kell, hiszen az igazi munka a tesztesetek megtervezésével és megírásával kezdődik. Minél inkább belegondolok, hányféleképpen lehet egy terméket használni, annál több új ötlettel lehet előállni a tesztelés során. Így feladataim egy része magában foglalja a Crosssec elsődleges és leglényegesebb produktuma, a Norma elemzését, a szoftverben található hibák és kockázatok csökkentését és az ezzel kapcsolatos problémák megelőzését.

 

Munkám során szorosan együtt dolgozom a fejlesztői csapattal, azonban egyik feladatom, hogy megértsem az ügyfelek és végfelhasználók igényeit is. A tesztelés kihívást jelent számomra, hiszen mindig új ötletekkel lehet és kell is előrukkolni, a tapasztalatokból tanulni és folyamatosan fejlődni.

Ivett leggyakrabban velük dolgozik együtt