Üzleti kontroller

Pécsi irodánkba keresünk az üzleti folyamatok szabályozásában jártas, tapasztalt Üzleti Kontroller munkatársat. Olyan csapattagot keresünk, aki a bővülő, több tevékenységi körrel rendelkező vállalat döntéshozói részére olyan kontrolling rendszert képes kialakítani és működtetni, amely időben rendelkezésre álló és megfelelő minőségű információkkal támogatja az adatvezérelt döntések meghozatalát, a vállalat fejlődését rövid és hosszútávon egyaránt.

 

A pozícióról bővebben

 

Leendő munkatársunk elsődleges feladata a jelenleg is alkalmazott kontrolling folyamatok megismerése, fejlesztése, illetve bővítése a világosan kifejezett tulajdonosi elvárások mentén. A vállalatunk hosszútávú növekedésének biztosításához szükségesnek tartjuk mélyebb és részletesebb, adatvezérelt elemzési rendszer üzemeltetését, illetve egységes gazdasági folyamat kezelést (mint pl. a különböző divízióink teljesítményének mérése, Budgeting rendszer, illetve az egységes árazási módszertan bevezetése…stb.). A módszertanok át/kidolgozása és bevezetése a leendő kontroller munkatársunk feladatkörébe fog tartozni.

 

A kontroller munkatárs felelőssége a vállalat teljesítményéről reális kép biztosítása, illetve döntéstámogató elemzések közvetítése a vezetők részére rendszeres és ad-hoc jelleggel egyaránt.

 

Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését a megszilárdult és jól működő folyamatok kialakítását követően tervezzük, így a kezdeti időszakban MS Excel-ben szükséges a kontrolling rendszert működtetni.

 

Juttatások a fair bérezésen túl

 

Minden kollégánkat belső és külső szakértői csapat támogatja. A vállalat tulajdonosai az elvárásokat világosan és explicit módon közvetítik a munkatársak felé. A kontrolling rendszer megfelelő működtetése érdekében szükséges adatszolgáltatást minden munkatárstól következetesen elvárjuk az első perctől. A kontroller munkatárs az értékteremtő feladataira fókuszálhat, a kontrolling rendszer alapját jelentő gazdasági adminisztrációs (gazdasági adatok feltöltése a kontrolling adatbázisba, utalások, követelés kezelés, szerződés menedzsment…) teendőket egy erre dedikált munkatárs végzi.

 

Cégünk egyik alapértéke a folyamatos fejlődés, így a kötelező és szükséges szakmai ismeretek elsajátítását munkaidőben, munkáltatói finanszírozással támogatjuk, mely során törekszünk arra, hogy megtaláljuk mindenki számára a testhez álló feladatokat, melyben igazán profi tud lenni.

 

Negyedévente értékeléseket tartunk, melyek során őszinte visszajelzést kapnak a munkatársak az elmúlt időszakról, valamint havi rendszerességgel one-to-one beszélgetéseket is folytatunk.

 

Irodánk modern, ergonomikus, munkatársaink összetartozó csapatként dolgoznak nap mint nap. Szervezeti szinten stabil hátteret és karrierlehetőséget kínálunk.

 

 

Az üzleti kontroller főbb feladatai

 • Adatgyűjtési folyamatok megtervezése és koordinálása
 • Adatelemzés
 • Trendelemzés
 • Rendszeres és Ad-hoc riporting rendszer üzemeltetése, fejlesztése
 • Havi és éves számviteli zárás koordinálása, támogatása
 • Elő- és utókalkuláció (költség- és árkalkuláció) rendszeres elvégzése
 • Részvétel üzleti tervezésben
 • Terv-tény elemzések készítése, ok-okozati összefüggések azonosítása és elemzése, problémamegoldási javaslatok tétele
 • Meglévő kontrolling rendszer üzemeltetése, továbbfejlesztése / átalakítása
 • Új gazdasági folyamatok bevezetése és integrálása a kontrolling rendszerbe
 • Belső üzleti folyamatok fejlesztésében közreműködés és véleményezés
 • Belső projektek menedzselése
 • Szakmai állásfoglalás a termékfejlesztés során gazdasági vonatkozású kérdésekben
 • Rendszeres kapcsolattartás a könyvelő csapattal (és a könyvvizsgálóval)

A Crosssec Solutions-ről röviden

 

A Crosssec Solutions már az indulásakor is az adatvédelemmel és hatékonyságnöveléssel foglalkozott, hiszen célunk az, hogy a magyar kis- és középvállalkozásoknak kínáljunk olyan termékeket és szolgáltatásokat, melyek segítségével átláthatóbbá, hatékonyabbá, fenntarthatóbbá és egyszerűbbé tehetik a saját munkafolyamataikat. Csapatunk a Crosssec Norma nevű bér- és munkaügyi adatokat kezelő, adatvezérelt döntéseket támogató SaaS webalkalmazás fejlesztésén dolgozik, valamint üzleti és adatvédelmi tanácsadást nyújt az ügyfelek számára. Tanácsadási tevékenységünk során segítünk a vállalkozások GDPR megfelelőségének kialakításában, adatvédelmi tisztviselői szolgáltatást nyújtunk, hatékonyságnövelési, termelésoptimalizációs és folyamatoptimalizációs tanácsadói munkát végzünk.

 

A jövőképet, a küldetésünket és értékeinket már az első napon megismertetjük az új munkatársakkal, akik azt követően a területükhöz kapcsolódó stratégiai célok elérését támogató cselekvési tervek mentén valósítják meg feladataikat.

 

Kollégáink és a környezet

 

A Crosssec Solutions csapatában a feladatokon dedikált szakemberek dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy Kontrollerként nem kell operatív számviteli feladatokkal vagy pl. követelés kezeléssel foglalkozni, de pontosan tudni kell, hogy az adott feladat kihez kapcsolódik. A mindennapi munka során igazi csapatként dolgozunk együtt, és számíthatunk egymás szaktudására és tapasztalatára divízióktól függetlenül. Irodánkban nagy asztalokkal, kényelmes székekkel, a legfrissebb szoftverekkel és dupla monitorokkal felvértezve modern munkakörnyezetben vidám, intelligens és összetartó munkatársak dolgoznak együtt. A csapatdinamikát elősegítendő csapatépítő tevékenységeinket szervezett keretek között valósítjuk meg.

 

Fontos számunkra, hogy ne csak megnyerjük az új munkatársunkat, hanem is meg is tartsuk, ezért az első 3-6 hónapban előre felépített mentoring terv támogatja a gyorsabb beilleszkedést és a társterületek munkájának megismerését.

 

Pár fontos szempont, amelyek figyelembevételre kerülnek a kiválasztás során

 • Legalább 3 év releváns tapasztalat (Kontrolling rendszer működtetése és kiépítése)
 • MS Excel magas fokú ismerete a pozíció betöltéséhez elengedhetetlen (interjú során tesztelésre kerül)
 • Szakirányú végzettség (preferáltan pénzügy-számviteli felsőfokú tanulmányok, de a tapasztalatot előnyben részesítjük)
 • ERP rendszer és/vagy kontrolling rendszer bevezetésében szerzett referencia előny
 • Önálló ötletek megvalósítására való igény, proaktív munkavégzés
 • Folyamatos fejlődésre törekvő személyiség
 • Angol nyelvtudás előny (nem kizáró ok a hiánya)
 • Mérlegképes könyvelői képesítés előny

 

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltésével lehet, ha az állással kapcsolatban kérdés merül fel, arra szívesen válaszolunk.

jobs@crosssec.com

Jelentkezés

Ahhoz, hogy fel tudja venni velünk a kapcsolatot, és el tudja küldeni jelentkezését, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzetek segítségével jelezze, hogy a jelentkezéssel tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft a jelen munkakör betöltéséig a pályázóknak szóló adatkezelési téjékoztató szerint kezeli az adatait, és a jelentkezéssel kapcsolatban toborzási leveleket küldhet az Ön számára. Kérjük jelezze azt is, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft az üzenetküldéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató szerint kezeli a megadott adatait, valamint az üzenetben szereplő esetleges személyes adatokat. Köszönjük.